TAS KO ES GRIBU IR LIELĀKS PAR MANU EGO .

GRIBU LAI FK LIEPĀJA ŠOGAD UZVAR ČEMPIONĀTĀ!

MĒS VARAM ZAUDĒT PUNKTUS, BET NEVIENS MŪS NEAPSTĀDINĀS !

 

 

TRENERIS UN SPĒLĒTĀJS , LIELA ATŠĶIRĪBA ?

Uz 360 grādiem. 2 gadi atpakaļ es to tik krasi neizjutu, tagad visas domas, emocijas un adrenalīns ir tikai kā un ko labāk atdot.

Es aizmirstu par visu ko gribu es pats, svarīga ir tikai komanda un rezultāts.

SEZONAS SĀKUMĀ LIKĀT SEV MĒRĶI BŪT TRIJNIEKĀ, TAGAD PIETURATIES UZSTĀDĪTAJAM UZDEVUMAM ?

Trijnieks ir medaļas un eiropas kausi, bet tagad kad esam pirmā vietā nekādā gadījumā tas mani neapmierina. Adrenalīns izstrādājās pēc pirmās sezonas spēles, mēs iesim līdz galam, visas domas un darbs ir tikai par pirmo vietu, atpakaļ ceļa vairs nav . Pirmā var būt tikai viena komanda, mēs izdarīsim visu lai tie būtu mēs.

Es ceļos 8 no rīta katru dienu ar domu , ka būsim pirmie, eju gulēt 12 ar domu, ka būsim pirmie. Katru sekundi ko pavadu uz laukuma treniņos vai spēlē, domāju un ticu ka būsim pirmie. Zinu ka tā domā Dobrecovs, Spole un Sergejevs, zinu ka to grib Verpakovskis un Saulriets. Jūtu ka to gaida Jansons un Repšs. Redzu ka uz to katru dienu strādā katrs futbolists.

KĀ IR PALĪDZĒT DOBRECOVAM ?

 No pirmās dienas kā kļuvu par treneri, Dobrecovs man pateica, ka mums nav jāšķiro darbs un posteņi, ir jābūt vienai ģimenei kur neviens nevelk segu uz sevi .

Ir jāiet uz vienu mērķi laužot pierastos stereotipus.

Dobrecovs izdarīja to, ko neviens treneris šinī valstī nekad nedara.

Viņš deva un dod man iespēju atvērt visu kas manī ir iekšā. Es varu apstādināt treniņu un ienest savas korekcijas, varu iziet pie laukuma malas un zinu ka viņš man uzticas. Dobrecovs man uzticas, parādot to ar brīvību ko man dod, esmu nenormāli pateicīgs viņam par to un katru dienu ar savu darbu un attieksmi centīšos attaisnot šo uzticību.

Viņš ir mans draugs ar kuru kopā mēs pierādīsim ka futbolā nav rāmju kuriem jāseko ! Mēs esam kopā no pirmās dienas FK Liepājā, mums abiem šīs krāsas ir svarīgākas par individuālo atsauksmi, mēs ļoti labi saprotamies un no savas puses esmu gatavs 300 gadus būt viņa palīgs ja tas nesīs klubam rezultātu.

Dobrecovam zaļi sarkanas krāsas ir svarīgākas par jebkuru agrāk izdomātu standartu. Es domāju tas ir tikai sākums !

Mēs abi esam jauni treneri, kuri mācas un abi esam pārliecināti ka ejam pareizā virzienā.

KO TU DOMĀ PAR IZVEIDOJUŠOS KOMANDU UN KOLEKTĪVU ?

Mēs gribam lai katrs futbolists un cilvēks kurš strādā FK Liepājā jūt, ka šeit ir viņa ģimene. Ļoti cienu katru futbolistu un darbu ko viņi ieliek, cilvēkus kuri atdod tik daudz šīm krāsām, mēs gribam lai katrs spēlētājs nāk uz treniņu ar lielu prieku. FK Liepājai ir sava izveidota ģimene kurā ne katrs var iederēties. Sava kaut kāda enerģētika ko es domāju katrs jūt. Pieredzējušu spēlētāju saikne ar jauniem futbolistiem kuri ir mana ģimene un kur cienu katra ienesumu atsevišķi.

Mēs visi ejam uz vienu mēŗķi, no pašā pieredzējušākā līdz pašām jaunākajam ienesums komandas rezultātā mums ir nenormāli svarīgs.

Gribu lai mūsu jaunie spēlētāji zin un jūt, ka viņi ir mūsu nākotne, un katra minūte uz laukuma ir liels ieguldījums komandā.

OLAFS SAULRIETS ?

Vispirms  viņš ir tas kurš taisa mūsu tēlu, viņš ir sajutis adrenalīnu un liepājas garšu, es tagad noteikti sauktu viņu par Liepājnieku !

Otrais, viņš nes nenormāli lielu ieguldījumu klubā. Saulriets un Verpakovskis ir tie kuri visu izlemj, visu analizē, saliek pa plauktiem un attīsta. Viennozīmīgi viņi abi ir zaļi –sarkano galvas ! Šī kluba piedzimšana un eksistence ir viņu abu nopelns un darbs. Bez viņiem mēs tagad šeit nerunātu .

Saulriets atteicās no pierastās dzīves Rīgā, pārcēlās uz Liepāju un katru dienu atdod visu savu laiku kluba progresam. Viņš ir mans draugs, man liekas mums ir ļoti daudz kas kopīgs.  Vēl gribētu atzīmēt jaunpienācēju mūsu nelielajā ģimenē, Egilu Truseli, šis cilvēks ir tieši tas kas FK Liepāja ir vajadzīgs, viņš pāris dienu laikā iekļāvās mūsu kolektīvā un negribu teikt skaļus vārdus, bet viņš būs tas kurš izmainīs un vedīs aiz sevis FK Liepāja komandu !  To nevajag saprast, tas ir uzreiz jūtams.

Verpakovska un Saulrieta oža attaisnoja sevi no pirmās dienas, un tas ir tikai sākums .

KAS IR TAVA ĢIMENE ?

Varu noteikti teikt ka viņa ir liela un ļoti maza.

Tā ir mana māsa ar kuru esam vienmēr blakus, un viņa ir pats tuvākais cilvēks visas manas dzīves garumā. Viņas vīrs un mans draugs Kristians Torres ar kuru drīz jau kā desmit gadus dalam visu sākot no drēbēm beidzot ar futbolu. Viņu meita Francesca kura ir tikai piecus mēnešus šajā pasaulē, Mana mamma kura ir vienmēr ar mums, tēvs kurš ir blakus visam kas notiek FK Liepājā, un protams futbolisti un cilvēki kuri strādā klubā. FK Liepāja ir mana ģimene, sākot no māsas, beidzot ar visjaunāko futbolistu.

KĀ AR PRIVĀTO DZĪVI ?

Pēc šķiršanās ar sievu, daudz kas manī lūza. Man ir pāris tuvi cilvēki kurus pa savam mīlu, pavisam maz draugu ar kuriem ejam gadus cauri, ļoti daudz paziņas kurus cienu.

Es negribu ģimenes dzīvi, neredzu sevi ejot no veikala ar bērniem un produktu maisu. Varbūt  agri vai vēlu nožēlošu to bet gribu atdot visu enerģiju klubam. Viss ko praktizēju Budismā ved mani uz cita ceļa. Es gūstu baudu būt viens, esmu ļoti pateicīgs sievietēm kuras atklāti liek man domāt, gūstu baudu saprast sieviešu raksturus un pasauli .

Pēc šķiršanās ar sievu, kurā bija maksimums manu jūtu sakopojums, es negribu vairāk attiecības.  Kā jau iepriekš teicu, ar momentu kad aizgājām katrs savu dzīvi kaut kas ļoti spēcīgi manī lūza. Es novēlu viņai pašu labāko ko varu pateikt vārdos. Gribu dzīvot ar atvērtām kārtīm un to vienmēr darīšu . Es iemīlējos zaļi –sarkanās krāsās !  Tās dod man maksimums adrenalīnu un enerģijas !

UN PĒDĒJAIS JAUTĀJUMS KURU NEVARAM PALAIST GARĀM, KO TEV NOZĪMĒ UZVĀRDS VERPAKOVSKIS ?

   Kad dzirdu šo uzvārdu uzreiz smaidu!

Daudzi cilvēki runāja, ka Verpakovskis savāca sev apkārt FK Liepāja draugus.

Uz šo varu pateikt tikai vienu, nekad neesam ar Māri bijuši tuvi draugi, pavadījām daudzus gadus kopā bērnībā, vienmēr ir bijusi sajūta ka agri vai vēlu dzīve mūs atkal savedīs kopā. Mēs gadiem ilgi apsveicām viens otru svētkos, es sekoju viņa dzīvei un viņš pat tad kad bijām tāli paziņas bija svarīgs priekš manis. Sākot no Dobrecova, beidzot ar mani un Kristapu Grebi, es domāju katrs esam pierādījuši un pierādām, ka mums nevajag vakances, pierādām ka esam cienīgi savas vietas ar savu darbu un tikai tālāk personīgās attiecības.

Šodien, es varu noteikti apgalvot ka Verpakovskis ir mans draugs. Daļa no manas dzīves un pateicoties viņam notiek tas kas tagad notiek.

Viņš upurēja savu futbolista karjeru par zaļi – sarkaniem, budisti šādu rīcību ļoti augsti vērtē.  Zinu ka ar Māri gribam vienu un to pašu, zinu ka viņš mani pa savam ļoti mīl, bet vēl nevar to atzīt .

Verpakovskis ir robots kurš var savienot dzīves baudu ar nežēlīgu darbu. To noteikti nevar jebkurš. Ritms kurā viņš dzīvo ir apbrīnas vērts un es zinu ka dzīve mūs saveda visus kopā lai izdarītu kaut ko lielu.

Verpakovskis ir FK Liepāja ! FK Liepāja ir gaiss kuru velku katru dienu, domāju tālākie komentāri jau būs lieki !

KO TU NOVĒLI FUTBOLA KLUBAM UN TĀ LĪDZJUTĒJIEM ?

Novēlu tikai vienu, vienmēr zināt ka šīs ir mūsu visu mājas !

Novēlu nekad, nevienu dienu neapstāties, progresēt, ticēt un sasniegt to  uz kurieni visi ejam.

Es jūtu ka mēs izdarīsim kaut ko ļoti svarīgu Latvijas futbolā !

Es varbūt kaut kur atkārtošos vai likšos nedaudz pašpārliecināts, bet mūs neviens vairs neapstādinās !  Nevienas barjeras vai vārti. Zaudētas cerības vai punkti .

Mēs katrs zinām ko gribam, un iesim uz savu mērķi līdz galam. Sasniegsim to un liksim nākamos, jo viss kas notiek ir tikai par Liepāju !!

 

Mareks Zuntners