Piektdien, 18.septembrī, Skonto stadionā, 19:30 FK Liepāja aizvadīs kārtējo SMSCredit.lv futbola virslīgas spēli pret Skonto FC.

Iepriekšējā kārtā liepājnieki pārliecinoši apspēlēja sīksto BFC Daugavpils ar rezultātu 4:0. Lai arī šī bija trešā reize, kad komandas tikās sezonā, uzvarētāju noskaidroja pirmo reizi. Ar šo uzvaru FK Liepāja turpina soļot turnīra tabulā pa priekšu ar iekrātiem 37 punktiem 18 spēlēs. 2.vietā esošā Skonto spējusi sakrāt attiecīgi 33 punktus. FK Liepāja un Skonto SMSCredit.lv futbola virslīgas ietvaros šogad ir tikušās 3 reizes, pagaidām rezultāts ir neizšķirts – katrai komandai par uzvarai un viena spēlē noslēgusies neizšķirti. FK Liepāja visu sezonu rāda ļoti labu sniegumu, kas arī atspoguļojas tabulā, piedzīvots tikai viens zaudējums, izcīnītas 10 uzvaras un gūti 37 vārti. Rezultatīvākais spēlētājs liepājnieku rindās ir Dāvis Ikaunieks, kurš pretinieku vārtsargu pārspējis 11 reizes.

Skonto FC, lai arī sezonu iesāka neveiksmīgi spēja atkopties un šobrīd jau ir vieni no pretendentiem uz čempionu titulu. Atrodoties 2.vietā turnīra tabulā gaidāmā spēle ir īpaši svarīga, lai spētu saglabāt 2.vietu un turpinātu cīņu par zelta medaļām sezonas izskaņā. Gaidāma spēle solās būt ļoti rezultatīva un līdzjutējiem skatāma, gan Skonto, gan FK Liepāja demonstrē atklātu futbolu. No labāko četrinieka tieši liepājnieki un Skonto ir komandas, kuras visvairāk vārtus gūst un visvairāk arī ielaiž savos vārtos. Rezultatīvākais spēlētājs Skonto FC sastāvā ir Latvijas U21 izlases uzbrukuma līderis Vladislavs Gutkovskis ar 8 vārtu guvumiem.

FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : „Spēles pret Skonto jau no laika gala ir ļoti saspringtas. Šeit nav runas par noskaņošanos vai spēlētāju gatavību. Dodamies laukumā tikai ar vienu domu – uzvarēt. Saprotam šīs spēles cenu un komanda ir gatava atdot visus spēkus, lai parādītu savu labāko sniegumu. ”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis