Šodien, 27.septembrī, 15:00, Slokas stadionā Jūrmalā, FK Liepāja aizvadīs kārtējo SMSCredit.lv futbola virslīgas spēli ar Jūrmalas Spartaks.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā ļoti aizraujošā cīņā viesos izcīnīja svarīgus 3 punktus pret tuvākajiem sekotājiem Skonto FC. Pēc šīs uzvaras liepājnieki nostiprinājās 1.vietā turnīra tabulā un turpina bruģēt ceļu uz čempionu titulu. FK Liepāja šobrīd ar 40 punktiem 19 spēlēs ir virslīgas līderi, bet tuvākie sekotāji Skonto atpaliek par 4 punktiem, taču aizvadījuši 20 spēlēs. Šobrīd liepājnieki atrodas ļoti labās pozīcijās, lai sezonas beigās kārtu sev kaklā zelta medaļas, taču cīņa par tām turpinās un solās būt ļoti spraiga. Iepriekšējā kārtā līdera cienīgu spēli parādīja Valērijs Afanasjevs, gūstot divus vārtus, bet rezultatīvākais komandā aizvien ir Dāvis Ikaunieks, kurš ar 11 vārtu guvumiem ir arī visas futbola virslīgas labākais snaiperis. Šobrīd liepājniekiem pretī stājas Jūrmalas Spartaks, kas atrodas 5.vietā turnīra tabulā un cīņā par godalgām vairs nepiedalās 18 spēlēs 18 punkti.

Jūrmalas Spartaks pēdējās  5 spēlēs izcīnījusi 4 punktus, uzvarēta BFC Daugavpils un fiksēts neizšķirts pret FS METTA/LU, bet tas nemaina faktu, ka Spartaks ir ļoti sīksta komanda, kura spēj sagādāt problēmas arī turnīra tabulas līderēm. Savstarpējās spēlēs FK Liepāja bilance ir labāka, bet arī šogad liepājnieki ir zaudējuši punktus pret Jūrmalas Spartaks, kad savu skatītāju priekšā sezonas sākumā nespējā gūt vārtus un spēle noslēdzās 0:0. Jūrmalas Spartaks galvenais klupšanas akmens ir uzbrukums, ja labāko vārtu guvēju trijnieku sastāda divi aizsargi, tad par izteiktu uzbrucēju – bombardieri nav runas. Rezultatīvākais spēlētājs ir Romāns Mickēvičs ar 3 vārtu guvumiem, kuram seko Nauris Bulvītis un Toms Mežs abi spējuši 2 reizes pārspēt pretinieku vārtsargu.

‘Šodienas spēles likme ir ļoti augsta, lai arī Jūrmalas Spartaks vienībai šie 3 punkti neko daudz vairs nenozīmē, jo augstāk pakāpties nav iespējams, bet lai zaudētu savu 5.vietu turnīra tabulā ir ļoti jāpacenšas, komanda centīsies paklupināt virslīgas līderi. FK Liepāja ceļš līdz čempionu titulam ir palicis ļoti īss, bet diezgan sarežģīts, neviens no pretiniekiem tā pat vien punktus nedāvinās un šīs uzvaras būs jāizcīna īpaši smagās spēlēs, bet lai to izdarītu komandai ir jāparāda sava labāka spēle laukumā.

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis