Arī par Latvijas “SMScredit.lv Virslīgas” futbola čempionāta sezonas trešā apļa labāko jauno spēlētāju žurnālistu un klubu galveno treneru balsojumā atzīts “Liepājas” komandas pussargs Dāvis Ikaunieks.

Žurnālistu un virslīgas klubu galveno treneru balsojumā Ikaunieks saņēma 65 punktus. Zīmīgi, ka viņš tika atzīts par labāko jauno spēlētāju arī pirmajā un otrajā virslīgas aplī.

Otrais balsojumā ar 27,5 punktiem kārtējo reizi palika Vladislavs Gutkovskis (“Skonto”), bet trešo vietu ar 16,5 punktiem ieņēma Endijs Šlampe (“Liepāja”).

Šoreiz gan balsojumā nepiedalījās jaunieceltais “Ventspils” komandas galvenais treneris Pols Ešvorts, kurš vēl nav paspējis iepazīt visus spēlētājus.

Pašlaik virslīgā tieši Ikaunieks un Gutkovskis ieņem pirmās divas vietas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Šo balvu drīkst saņemt spēlētāji, kas atbilst U-21 vecuma kategorijai, bet pretendentus izvirza Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome.

Latvijas virslīgas līdere ar 43 punktiem 20 spēlēs ir “Liepāja”, bet 36 punkti ir “Skonto” rēķinā. Pirmo trijnieku tikmēr noslēdz “Jelgava”, kam ir 34 punkti. Šīm visām komandām līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt četras spēles. Ja nākamajā kārtā piektdien liepājnieki uzvarēs “Jelgavu”, bet “Skonto” pamanīsies zaudēt punktus turnīra pastarītei “Metta”/Latvijas Universitāte, “Liepāja” jau trīs kārtas pirms turnīra beigām nodrošinās čempiones titulu.

autors : LETA
FOTO : Mārtiņš Sīlis