Pirmdien, 19.oktobrī, 19:00, Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā FK Liepāja aizvadīs pēdējo sezonas savstarpējo spēli pret FS METTA/LU.

Šobrīd FK Liepāja ir SMSCredit.lv futbola virslīgas līderi un ja nenotiks nekas ārkārtējs, tad tādi būs arī līdz sezonas beigām. Liepājnieki 21 spēlē spējuši sakrāt 46 punktus, bet tuvākie sekotāji Skonto FC tik pat spēlēs iekrājuši 39 punktus. Pirmdienas spēles likme ir ļoti augsta, uzvaras gadījumā FK Liepāja divas kārtas pirms čempionātā beigām kļūs neaizsniedzama konkurentiem un tiks kronēta par 2015.gada Latvijas čempionu. Rezultatīvākais spēlētājs komandā un visā virslīgā ir Dāvis Ikaunieks, kurš pretinieku vārtsargu pārspējis 13 reizes. Pēdējās kārtās īstu komandas līderu spēli parādījuši arī pieredzējušies Kristaps Grebis un Valerijs Afanasjevs, tieši Afanasjeva divi vārtu guvumi ļāva svinēt uzvaru svarīgā spēlē pret Skonto FC. Šobrīd gaidāmā spēlē ir dēvējama par svarīgāko spēli sezonā, lai arī pretinieks ir lejasgala komandā, tas nenozīmē, ka būs viegla pastaiga. Tik pat ļoti cik FK Liepāja vēlas uzvarēt tik pat svarīgi 3 punkti ir FS METTA/LU, lai vēl spētu turpināt cīņu par 6.vietu turnīra tabulā. Gaidāmā spēlē solās būt ļoti nervoza, lai izcīnītu kārotos 3 punktus liepājniekiem svarīgi būtu izvirzīties vadībā jau spēles sākumā, ja komanda darbosies kompakti aizsardzībā un rādīs savu spēli uzbrukumā, tad rezultāts neizpaliks.

FS METTA/LU savu sezonu nevar nosaukt par veiksmīgu, lai arī pirms čempionātā neviens negaidīja, ka studenti cīnīsies par godalgām, bet 9 punkti 21 spēlē ir gaužām maz, izcīnītas 2 uzvaras, 3 spēles noslēgušās neizšķirti, bet 16 reizes no laukumā nogājuši ar nokārtām galvām. Vārtu attiecība ir stabili sliktākā virslīgā 15/49. Lai arī komandu ir papildinājuši divi leģionāri tas vēlamo rezultātu nenes, vēl aizvien komanda vairāk punktus zaudē nekā iegūst. Rezultatīvākais spēlētājs komandā ir Elie Moise Akui N`Dekre, kurš 10 spēlēs guvis 4 vārtus.

 

FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : „Diezgan liela pauze bijusi starp iepriekšējo spēli un šo. Komandā jūtams neliels satraukums, bet nekādā gadījumā neuzskatām, ka esam visu jau paveikuši. Puišiem teicu, ka vēl ir jāsper pēdējais solis, kurš būs pats grūtākais čempionātā. Esam gatavi cīnīties tikai un vienīgi par uzvaru. Pretinieks ir spēcīgs, lai arī izcīnīti tikai 9 punkti, tas nenozīmē, ka FS METTA/LU ir vājāka par citiem. Visas komandas šogad ir spēcīgas, atcerēsimies, ka paši esam ar viņiem aizvadījuši ļoti sīvas cīņas. Šādās spēlēs nav iespējams atslābināties, ja to izdara tad pretinieks sodīs, centīsimies spēlēt savu spēli un uzvarēt. Domājam vienīgi par uzvaru gaidāmajā spēlē.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis