Māra Verpakovska vadītā un Viktora Dobrecova trenētā “Liepāja” jau savā otrajā sezonā kļuva par Latvijas čempioni futbolā. Lai līksmotu jau šovakar, liepājniekiem izbraukumā bija jāuzvar pastarīte “Metta”/LU, un viņi to arī izdarīja – 4:0!. Pa vārtiem Dāvim Ikauniekam, Dmitrijam Hmizam un Kristapam Grebim, bet ceturtos vārtus pretiniekiem uzdāvināja mājinieki.

Abu komandu pamatsastāvos bija pa vienai izmaiņai. “Mettai”/LU pēc diskvalifikācijas izciešanas laukumā atgriezās Ingars Sarmis Stuglis, savukārt nespēlēja Rūdolfs Puķītis. Savukārt liepājniekiem rezervē tika atstāts Pāvels Mihadjuks un pēc ilgāka pārtraukuma sākumsastāvā atgriezās Vladimirs Kamešs, kurš pēc traumas izārstēšanas jau bija izlases nometnē.

Liepājnieki kā jau spēles favorīti sāka ļoti aktīvi un jau 100. sekundē bija ļoti tuvu vārtu guvumam. Dāvis Ikaunieks soda laukumā tika garām Dāvim Ošam un jau sita tukšos vārtos, taču bumbu pēdējā brīdī no līnijas noslaucījaAleksejs Giļņičs. Kurzemnieki turpināja uzbrukt, vārtus apdraudot praktiski no visām distancēm, bet “Metta”/LU regulāri meklēja iespējas pretuzbrukumos un 23. minūtē tādu arī sagaidīja.

Robertam Uldriķim cīņā ar aizsargu neizdevās apspēlēt no vārtiem izskrējušo Pāvelu Doroševu, taču mājinieki nopelnīja stūra sitienu. Pēc centrējuma bumba ārpus soda laukuma atleca pie Edgara Vardanjana, kurš izcili sita vārtu stūrī, bet tikpat lielisks vārtos bija Doroševs. Rīdzinieki savas iespējas izšķērdēja un brīdī, kad šķita, ka viesu rindās varētu sākties nervozitāte, ielaida vārtus. 25. minūtē Ikaunieks pēc centrējuma no labā flanga tika pie brīva sitiena no vārtu priekšas, un kuldīdznieks nevainojami sita ar kāju (1:0).

Pirmā puslaika izskaņā “Metta”/LU izveidoja vēl vienu labu iespēju – spēles ar roku dēļ vārti gan netiktu ieskaitīti pat, ja bumba ielidotu vārtos -, toties otrā puslaika sākumā “Liepāja” pilnībā izšķīra mača likteni. Vispirms 47. minūtē Ismaels Gitī soda laukumā ar kāju trāpīja pa galvu Kamešam un Dmitrijs Hmizs ļoti aukstasinīgi realizēja pendeli (2:0), bet 60. minūtē Kamešs nokārtoja arī trešos vārtus. Ikaunieka vārtos centrējis no labās malas, šoreiz Kamešs cēla no kreisās, un Kristaps Grebis ar galvu panāca 3:0. Pamatlaika beigās mājinieki topošajiem čempioniem dāvanā deva arī ceturtos vārtus. Ošs pēc Stugļa atspēles pieļāva pavisam muļķīgu kļūdu un ielaida bumbu vārtos (0:4).

“Metta”/LU – “Liepāja” 0:4 (0:1)
Vārti: Ikaunieks 25′, Hmizs 49′ (11m), Grebis 60′, Stuglis 82′ (s.v.)
Brīdinājumi: Gitī, Uldriķis, Stuglis
Metta/LU: Ošs, Ševeļovs, Stuglis, Giļņičs, Gitī, Vardanjans, Emsis, Juhņevičs, Uldriķis, Pētersons (Šibass 86′), Ndekrē
Liepāja: Doroševs, Kamešs, Ivanovs, Kļava, Šlampe, Afanasjevs (Savaļnieks 81′), Toress (Gucs 67′), Hmizs, Grebis (Šadčins 74′), Ikaunieks, Strumija
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

 

autors : sportacentrs.com

FOTO : Latvijas futbola virslīga