Pēdējais Kurzemes derbijs šogad.

Sestdien, 31.oktobrī, Ventspils Olimpiskā centra stadionā FK Ventspils pēdējo reizi sezonā uzņems FK Liepāja. Spēles sākums 14:00.

FK Liepāja jau divas kārtas pirms čempionāta noslēguma izcīnīja čempionu titulu. Iepriekšējā kārtā izcīnītā uzvara pār FS METTA/LU ar rezultātu 4:0 nodrošināja pirmo čempionu titulu FK Liepāja pastāvēšanas vēsturē.

Lai arī čempions ir noskaidrots, Kurzemes derbija spēles cena visiem ir skaidri zināma, uzvarētājs sevi var dēvēt par stiprāko Kurzemē līdz pat nākamai tikšanās reizei. Skatoties turnīra tabulā FK Ventspils 3 punkti ir vajadzīgi vairāk kā nekad. Cīņa par 2.vietu ir ļoti saspringta. Šobrīd ventspilnieki atrodas 4.vietā turnīra tabulā ar 39 punktiem 22 spēlēs, tik pat punktu un aizvadītās spēles ir Skonto FC, kas ierindojas 3.vietā, bet 2.vietā šobrīd ir FK Jelgava, kas aizvadījusi 23 spēles un iekrājusi 40 punktus. Skaidrs, ka FK Ventspils nebūs apmierināti ar 4.vietu čempionātā un centīsies cīnīties par divām uzvarām atlikušajās divās sezonas spēlēs. Liela likme tiek likta uz komandas līderiem Žigajevu, Karlsonu un Mujeci, ja šie spēlētāji parādīs savas līdera dotības, tad ir iespējas aizķerties un pacīnīties par 3 punktiem.

FK Liepāja izcīnījusi čempionu titulu nedomā apstāties, komanda trenējas pilnā sastāvā un gatavojas derbijam, kā uz visām spēlēm. Galvenais treneris Viktors Dobrecovs ir devis norādījumus, ka netiks neviens taupīts, lai arī tiks dota iespēja arī tiem, kam sezonas laikā nebija lielākais spēles laiks, tas nenozīmē, ka nespēlēs komandas līderi un nebūs cīņa par uzvaru.

FK Liepāja spēlētājs Kristaps Grebis : „Kurzemes derbiji vienmēr ir īpaši. Uzvarēt Kurzemes derbijā, tas ir goda jautājums, centīsimies pabojāt ventspilnieku plānus uz 2.vietu. Uzskatu, ka tas nebūtu solīdi pret mūsu atbalstītājiem, ja mēs pēdējās divas spēles aizvadītu slikti un nebūtu koncentrējušies. Centīsimies sezonu noslēgt uz pozitīvas nots.”