Pagājušajā nedēļā valdošais sals iedzina telpās futbola klubu “Liepāja”, kas turpina gatavoties jaunajai sezonai, un ir ticis skaidrībā ar savām pārbaudes spēlēm līdz braukšanai uz treniņnometni Turcijā februāra beigās.

FK “Liepāja” galvenais treneris Viktors Dobrecovs, kurš sestdien kļuva 39 gadus vecs, pagājušajā nedēļā Sanktpēterburgā turpināja paaugstināt savu trenera kvalifikāciju, bet par Latvijas čempionu treniņiem pastāstīja viņa asistents Mareks Zuntners.

Viņš skaidro, ka lielā sala dēļ “Liepāja” lielākoties trenējas Tosmares sporta zālē, kurā ir ieklāts futbola mākslīgais segums, kā arī Liepājas Olimpiskajā centrā. Svaigā gaisā trenēties liedza lielais sals, kura dēļ faktiski neiespējami ir veikt fiziskās sagatavotības treniņus, jo starp vingrinājumiem nepieciešamās atpūtas pauzes aukstuma dēļ ir grūti izciest.

M. Zuntners arī sacīja, ka, lai arī pagaidām joprojām sastāva papildinājumu nav, tie drīzumā esot gaidāmi.

Tāpat jau drīzumā liepājnieki sāks aizvadīt pārbaudes spēles, no kurām trīs būs Ziemas kausa izcīņas pirmajā posmā, bet divi mači ir sarunāti ar Lietuvas klubiem.

Īpaši interesants varētu būt 23. janvārī Viļņā paredzētais mačs pret Lietuvas pagājušā gada čempionu “Žalgiri”. Mareks stāsta, ka lietuvieši šo spēli grasoties pasniegt līdzjutējiem kā īpašu notikumu, akcentējot to, ka laukumā tiksies divu kaimiņvalstu čempionvienības. Arī spēles sākums ir lielajiem mačiem atbilstošs – tas Viļņas arēnā “Sportima” sāksies pulksten 20.30.

Savukārt februāra pirmajā sestdienā liepājnieki viesosies vēl vienā Lietuvas futbola slēgtajā manēžā Marijampolē, kur spēkosies ar vietējo klubu “Sūduva”. Vēl divas spēles liepājniekiem būs jāaizvada Ziemas kausa izslēgšanas spēlēs, bet citas pārbaudes spēles līdz 20. februārim, kad “Liepāja” ir paredzējusi doties uz treniņnometni Turcijā, pagaidām nav paredzētas.

FK “LIEPĀJA” PĀRBAUDES SPĒLES

20. janvāris    “Liepāja” – “Dinamo”           Rīga    (Ziemas kauss)

23. janvāris    “Žalgiris” – “Liepāja”            Viļņa   (Pārbaudes spēle)

27. janvāris    “Liepāja” – “Daugavpils”     Rīga    (Ziemas kauss)

3. februāris     “Liepāja” – “Ventspils”         Rīga (Ziemas kauss)

6. februāris     “Sūduva” – “Liepāja”            Marijampole (Pārbaudes spēle)

* Katrai Ziemas kausa dalībniecei vēl divas spēles ir paredzēts aizvadīt turnīra otrajā posmā.

 

autors : Kurzemes Vārds

FOTO : Kurzems Vārds