Šodien FK Liepāja uzsāka cīņu SMSCredit.lv Ziemas kausa izcīņā, kā pirmie pretī stājās virslīgas debitanti Riga FC.

Liepājnieki uz spēli devās 22 spēlētāju sastāvā, to skaitā 2 vārtsargi. Galvenais treneris Viktors Dobrecovs bija nolēmis pamatīgi variēt ar sastāvu, tik ļoti, ka otrā puslaikā nāca pilnīgi svaigi 10 laukuma spēlētāji.

FK Liepāja sākuma sastāvs bija ļoti interesants un ne tuvu optimālajam. Vārtos Sopots, aizsardzībā Kļava, Mihadjuks, Gulbis, Ubong, laukuma vidū Gucs, Mickēvičs, Fjodorovs, Afanasjevs, Dobrecovs, bet uzbrukumā Grebis.

Spēles sākumā mazliet vairāk bumbu kontrolēja Riga FC, kas arī pirmie izveidoja vārtu gūšanas momentu, bet teicami vārtos darbojās čempioniem Gļebs Sopots. Turpinājumā liepājnieki sāka uzspiest savu spēli, ar ātrām piespēlēm izveidojot labas vārtu gūšanas iespējas, pirmā no tām bija Afanasjevam, Kristaps Grebis izlauzās starp diviem pretspēlētājiem un raidīja bumbu soda laukuma vidū, kur pirmais piesteidzās Afanasjevs, bet bumba lidoja tieši pretinieku vārtsargam rokās. Ilgi nebija jāgaida līdz brīdim, kad atkal FK Liepāja izveidoja bīstamu momentu pie pretinieku vārtiem, bet Afanasjevs tika nogāzts tieši pirms soda laukuma. Pats Valērijs devās izpildīt soda sitienu, kurš bija arī precīzs, 29.minūtē FK Liepāja izvirzās vadībā 1:0. 1.puslaikam tuvojoties beigām liepājnieki rezultātu dubultoja, kad atkal precīzs ar skaitu sitienu devītniekā bija Valērijs Afanasjevs. Ejot atpūtā FK Liepāja pret Riga FC 2:0.

Otrā puslaikā liepājnieki nomainīja pilnībā sastāvu tikai vārtos atstāja Gļebu Sopotu. Laukumā devās Torres, Strumija, Kārkliņš, Hmizs, Ivanovs, Rubezis, Kamešs, Jurkovskis, Kurtišs un Hvoiņickis. Lai arī čempioni sastāvu manāmi atjaunināja, nekas neliecināja, ka uzvara tiks izlaista no rokām. Pārliecinoši darbojoties aizsardzībā un teicami izspēlējot uzbrukumus liepājnieki rādīja labu futbolu. Protams, šobrīd runāt par ļoti skatāmu futbolu ir pāragri, jo komanda treniņos strādā pie fiziskās kondīcijas, bet galvenais treneris Viktors Dobrecovs ar redzēto ir apmierināts: „Vēl ir daudz laika līdz čempionāta sākumam, ziemas kausā pārbaudām tuvākās rezerves kā arī spēlētājus kuri ir atbraukuši uz pārbaudi. Mums nav galvenais par visām varītēm uzvarēt, galvenais ir lai katrs spēlētājs atdod spēkus par 100 % „.

 

SMScredit.lv Ziemas kauss futbolā ‘2016

„Liepāja” – „Riga” 2:0 (2:0)
Vārti: Afanasjevs 29’, 42’.
Liepāja: Sopots, Grebis, Mihadjuks (K), Afanasjevs, Gulbis, Dobrecovs, Gucs, Kļava, Mickevičs, Fjodorovs, Pārbaudāmais Nr.1. Rezervē: Doroševs, Toress, Strumija, Kārkliņš, Hmizs, Ivanovs, Rubezis, Kamešs, Jurkovskis, Kurtišs, Hvoinickis.
Riga: Rubezis, Daņilovs, Panasjuks, Ogava, Blanks (K), Regža, Gubins, Halvitovs. Guļajevs, Savaļnieks, Juneda. Rezervē: Ozols, Gospodars, Zeņkovs, Tarasovs, Kuzmins, Hatori.

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis