Šodien Skonto halle, liepājnieki aizvadīja savu otro spēli SMScredit.lv Ziemas kausā, kad tikās ar BFC Daugavpils futbolistiem. FK Liepāja svinēja minimālu uzvaru ar rezultātu 1:0, tādējādi izcīnot otro uzvaru tik pat spēlēs.

1.puslaikā FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs sūtīja laukumā diezgan nopietnu sastāvu, vārtos Pāvels Doroševs, aizsardzībā – Mihadjuks, Ivanovs, Šlampe, Francis, vidējā līnijā spēli iesāka – Torres, Gucs, Afanasjevs, Kamešs, Jurkovskis un uzbrukumā darbojās pārbaudāmais spēlētājs no Nigērijas.

Liepājnieki līdz ar spēles sākumu diktēja spēles noteikumus un BFC Daugavpils spēlētājiem atlika vienīgi cerēt uz pretuzbrukumiem, jo pieturēt bumbu neizdevās. Lai arī FK Liepāja vairākkārtīgi apdraudēja pretinieku vārtus, bumbu vārtos raidīt neizdevās. 1.puslaikā, pārsvars bija Latvijas čempioniem, bet reālākā vārtu gūšanas iespēja piederēja pretiniekiem, kad 33.minūtē Vladimirs Volkovs sitienā ar galvu bumba trāpīja par vārtu pārlikni.

2.puslaikā FK Liepāja veica vairākas maiņas, laukumā devās Mickēvičs, Strumija, Ikaunieks, Gulbis, Hmizs, Kļava, Grebis, Kurtišs, kā arī Sopots, kurš puslaikā vidusdaļā nomainīja Doroševu vārtos.

Liepājniekiem jaunas asinis laukumā deva vēl lielāku stimulu tiekties uz pretinieku vārtiem. Vairāki bīstami uzbrukumi, tika izveidoti no FK Liepāja puses vairākkārtīgi, bet BFC Daugavpils turpināja spēlēt no aizsardzības. 58.minūtē beidzot izdevās atklāt rezultātu, kad precīzi ar galvu sita Romāns Mickēvičs.

Turpinājumā liepājniekiem bija vēl vairākas izdevības, bet nosaukt par ļoti bīstamām tās nevar, vienmēr pietrūka pēdējas solis, lai ielauztos soda laukumā un raidītu bumbu vārtos. Spēles izskaņā teicamu izdevību neizmantoja Marks Kurtišs, kad raidīja jau bumbu garām tukšiem vārtiem.

„Liepāja” – „Daugavpils” 1:0 (0:0)

Vārti: Mickevičs 58’.
Liepāja: Doroševs, Mihadjuks (K), Gucs, Ivanovs, Kamešs, Pārbaudāmais Nr.1, Pārbaudāmais Nr.2, Šlampe, Jurkovskis, Toress, Afanasjevs. Rezervē: Sopots, Strumija, Ikaunieks, Grebis, Gulbis, Hmizs, Kļava, Kurtišs, Mickevičs.
Daugavpils: Nerugals, Klimaševičs, Sokolovs (K), Dobratuļins, Liholetovs, Deružinskis, Ivanovs, Bezuščonoks, Dubrovskis, Urbāns, Volkovs. Rezervē: Davidovs, Ugarenko, Snarskis, Litvinskis, Obžigailo, Žaldovskis, Kokins, Skrebels.

 

autors : FK Liepāja

FOTO : Mārtiņš Sīlis