FK “Liepāja” spēlētājam Vladimiram Kamešam par nepieklājīga žesta rādīšanu futbola virslīgas spēlē piespriesta vienas spēles diskvalifikāciju un 100 eiro lielu naudas sodu.

Jau ziņots, ka svētdien Kamešs virslīgas otrās kārtas cīņā viesos pret “Ventspils” kluba futbolistiem nespēja savaldīt emocijas un otrajā puslaikā parādīja vidējo pirkstu pretinieku komandas līdzjutējam.

Jau nākamajā dienā Kamešs, kurš vairākkārt ir saņēmis izsaukumu uz valstsvienību, publiski atvainojās par savu rīcību.

“Patiesā nožēlā vēlos jums visiem atvainoties par manu nepiedienīgo rīcību 20.marta spēlē starp “Ventspili” un “Liepāju”, kad cīņas karstumā un emociju uzplūdā es atļāvos lietot nepiedienīgu žestu,” savā “Facebook” profilā rakstīja futbolists. “Protams, ļoti labi apzinos, ka neviens arguments par cīņas karstumu, emociju piesātinātu spēli un milzīgu vēlēšanos uzvarēt neattaisno manu rīcību, un tieši tādēļ es atzīstu – esmu vainīgs, to arī ļoti nožēloju un pat nelūgšu sapratni šajā situācijā, kad es neapdomīgi un pārāk karstasinīgi reaģēju uz man adresētu kāda līdzjutēja skarbu izsaucienu.”

“Es ļoti cienu pretinieku komandas un to līdzjutējus, tādēļ – “Ventspils” līdzjutēj, lūdzu, atvaino. Jau nākamajā mūsu savstarpējā spēlē, ja man būs tāda izdevība, es personīgi klātienē atvainošos un izrādīšu tev cieņu,” norādīja Kamešs.

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija (LFF DK), izvērtējot spēles videoierakstu, kā arī ņemot vērā futbolista publisko atvainošanos, Kamešu sodīja ar vienas spēles diskvalifikāciju, tāpēc viņš būs spiests izlaist “Liepājas” nākamo spēli 4.aprīlī viesos pret “Jelgavu”.

“Ventspils” un “Liepājas” duelis noslēdzās neizšķirti 2:2, liepājniekiem izlīdzinājumu panākot mača pēdējās minūtēs.

Kā zināms, virslīgā pēc otrās spēļu kārtas kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem ir Jūrmalas “Spartaks”, kam ar četriem punktiem seko “Jelgava”, bet trīs punkti ir “Metta”/”Latvijas Universitāte” un “Rīgas Futbola skolas” (RFS) komandām. Divi punkti ir “Ventspilij” un “Rigai”, “Liepājai” ir viens punkts, bet “Daugavpils” vienīgā pie punktiem vēl nav tikusi.