Pirmdien, 4.aprīlī Olaines pilsētas stadionā SynotTip futbola virslīgas 3.kārtas spēli aizvadīs FK Liepāja, kas viesos tiksies ar FK Jelgava.

Sezonas sākuma liepājniekiem nav iesācies, kā gaidīts, atklāšanas spēlē piedzīvots zaudējums pret Jūrmalas Spartaks 1:2, bet 2.kārtas spēlē izbraukumā izcīnīts neizšķirts 2:2 pret FK Ventspils. Galvenais iemesls šādam sezonas sākumam ir spēlētāju traumas, kuras FK Liepāja sastāvu skāra vairākkārtīgi. Ja par Hmiza ceļgala traumu jau tika ziņots, tad šobrīd nelielos savainojumos iedzīvojušies Afanasjevs un Ivanovs. Par viņu spēlēšanu galvenais treneris Viktors Dobrecovs lems īsi pirms spēles.

Virslīgas pauzi, kas bija saistīta ar izlašu spēlēm, liepājnieki aizvadīja produktīvi, savā laukumā uzņēma Lietuvas šī brīža 3.spēcīgāko klubu Klaipēdas Atlantas, tika izcīnīta uzvara 2:1, precīzs bija liepājnieku „bombardieris” Oskars Kļava, kā arī savus pirmos vārtus FK Liepāja kreklā guva Edgars Gauračs, kurš atgriezies no traumas, laukumā demonstrē savas labākās futbola īpašības.

FK Jelgava starpsezonā sastāvu papildināja ar vairākiem spēcīgiem uzvārdiem un savus mērķus pacēla vēl augstākus, neizcīnīts čempionu tituls šogad vairāk būtu kā neveiksme nekā prieks par vietu labāko trijniekā. Jelgavniekiem sezonas sākuma kalendārs teorētiski izskatījās nedaudz vieglāks kā liepājniekiem, jo bija jātiekas ar abiem virslīgas debitantiem, ja 1. kārtā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara 4:0 pār RFS, tad 2.kārtā tikai spēles izskaņā FK Jelgava spēja izraut neizšķirtu pret Riga FC 1:1.

Pirmdienas spēle jau ir nodēvēta par kārtas centrālo spēli, laukumā tiksies divas medaļu pretendentes.

FK Liepāja uzbrucējs Kristaps Grebis : „Spēles pret FK Jelgava vienmēr ir ļoti smagas, agresīvas. Abas komandas laukumā cīnās par katru laukuma centimetru. Pagājušā sezonā savstarpējās spēlēs adrenalīns vienmēr lija pāri malām. Šādās spēlēs rezultātu izšķir sīkumi, ja kādā momentā zaudēsi koncentrēšanos vari samaksāt par to ar zaudētiem vārtiem. Centīsimies darīt visu, lai izcīnītu uzvaru Jelgavā.”

 

FOTO : fkliepaja.lv