Nevaru neiesākt ar jautājumu, kurš laikam jums ir ļoti apnicis, pēc divām kārtām viens punkts ?

Tādu sākumu noteikti mēs negaidījām, domāju, ka neviens treneris vai komanda negribētu sev tādu sākumu, bet ir viena laba lieta, negaidījām un neesam gatavi, divas pavisam atšķirīgas tēmas.

Mēs nolaidāmies pa vienu stāvu zemāk, domāju ļoti labi, ka tas notika pirmajā nevis pēdējā aplī.

Mēs ne reizi vien esam pierādījuši, ka varam pārvarēt grūtības, tās skar mūs un katru komandu sezonas laikā . Šeit iet runa par vienu konkrētu zaudētu spēli, jā tas mums nepatīk, jā mēs pārtraucām no 2014. gada augusta nezaudēto mājas spēļu sēriju, bet esam gatavi šij situācijai, spēle ar ventspili to pierādīja un nekāda panika zaļi sarkanā mājā nav. Bija tēmas, kas uztrauca vairāk par zaudējumu un tās mēs izrunājām un aizmirsām. Sezona beidzas novembrī, katrā aplī skaitīt punktus nav mūsu lieta, mēs tikai koncentrējamies uz savu rezultātu.

Kāda gaisotne valda komandā ?

Pozitīva, mēs koncentrējamies katrai spēlei atsevišķi, mūs gaida daudz smagāka sezona par iepriekšējo un visa uzmanība tiek veltīta uz darbu. Punktus skaitīsim rudenī.

Ko grib un gaida Dobrecovs  ?

To labāk paprasīt Viktoram pašam, bet zinot Viktoru un pavadot ar viņu tik daudz laika, domāju to pašu ko katrs no mums, katrā spēlē atsevišķi mērķi un rezultāts. Marts, aprīlis tie ir mēneši, kad  nav skatāms latvijas futbols, kamēr neesam pārgājuši uz zaļas zāles, bet princips ir tikai viens, maksimāli izpildīt mērķus katra noteiktā spēlē. Ja viņus realizēsim būsim tabulas virsotnē. Mēs vienmēr jūtamies labi situācijās, kur viss ir mūsu rokās, es ticu ka katrs no mums to saprot.

Komandas jaunpienācēji ?

Viņi ir trīs, kuri pievienojās, plus trīs mūsu jaunie futbolisti, Gauračam vajag vēl drusku laika, pārbaudes spēlē ar Atlantas vārti un Edgara spēle pierādīja, ka viņam deg acis. Es domāju pat vairāk nekā agrāk. Vēl drusku laika uzņemt formu un Gauračs darīs to, ko viņš vislabāk grib un māk, gūs vārtus, mēs viņam ļoti ticam un esam pārliecināti.

Bērenfelds ir jauns futbolists, kurš drīz kļūs par liepājnieku, adaptācija jaunā komandā ir beigusies, redzu ka viņš jūtas labi. Viņš klubam ir ilgtermiņa projekts, ar viņu viss būs kārtībā, viņš ir apdāvināts no dabas futbolists un strādā uz 100%.

Mickevičs, divus gadu gribējām viņu, jo redzējām, ka ar mūsu uzbrukuma līniju viņi vienādi saprot spēli. Torres , Afanasjevs, Ikaunieks, Kamešs. Viņi redz vienādi šo spēli, es esmu pārliecināts, ka Roma gūs baudu uz laukuma Liepājā, ja viņš gūst baudu no futbola, viņš dod ļoti lielu pienesumu komandai. Mums ir vajadzīga viņa spēle!

Kurtišs, Gulbis, Dobrecovs, mūsu jaunie futbolisti kuri ir komandā un atdod visu enerģiju katrā treniņā, mēs ticam katrā no viņiem un palīdzēsim, lai katrs no viņiem tikai progresētu. Kurtišs lieliski sevi apliecināja kā pirmsezonas sagatavošanas posmā, nometnē Turcijā, tā arī pirmajās divās spēlēs. Viņš sevi ļoti labi apliecina jauniešu izlasē un esam priecīgi, ka FK Liepāja viņam ir blakus Grebis un Gauračs kuri ar savu pieredzi tieši noteiktā pozīcijā tikai cels Marka spēles izpratni.  Visi trīs ir FK Liepāja stabils kodols un mūsu ģimene.

Kā ar pieredzējušajiem spēlētājiem?

Esam apmierināti. Viņi ir profesionāļi un zin kas jādara. Afanasjevu un Ivanovu uz brīdi ir izsituši savainojumi, protams, tas mums ir liels zaudējums, bet koncentrējamies uz to, lai ātrāk vņi atgrieztos ierindā, Mihadjukam arī mazliet traucē veca trauma, bet viņš tiek ar viņu galā, Doroševs ir pirmais vārtos un domāju jau tuvākajā laikā noķers savu spēli, ja viņam, tas izdodas, no tā viļņa izsist Doru ir ļoti grūti. Patīkami pārsteidz Grebis, viņam ir trešā jaunība, situācijās kur daudzi traumēti, kad savainojuma dēļ nevar līdera lomu uzņemties Torres, Grebis ņem šo lomu uz sevi un lieliski tiek ar to galā, Kristaps dod enerģiju komandai, ar savu piemēru un pašatdevi laukumā.  Kļava, viņš mani nepārsteidz, es redzu viņa attieksmi, pret dzīvi un futbolu, mani pat nepārsteidz vārti kurus viņš gūst, domāju aizvadot tādā garā spēles viņam ir stabili jāspēlē izlasē.

Torres , guva ziemas kausa finālā savanojumu, kurš vēl joprojām viņam nedod spēlēt pat uz 70 procentiem, vēl vajadzīgs drusku laiks un Torres vadīs mūsu spēli kā to darīja līdz šim. Ja viņš ir gatavs fiziski un emocionāli, viņš ir labākais Latvijā.

Kas tavuprāt ir jāsaprot virzoties un progresējot uz priekšu ?

Es par šo tēmu runāju ar Verpakovski, Saulrietu, Dobrecovu, Spoli un visi esam nonākuši pie viena slēdziena, mums ir jāpārstartē sevi un komandu uz jaunu etapu un soli, visi mēs kuri iesākām Fk Liepāja vēsturi vēlamies turpināt progresēt. Mums ir jāsaglabā tas emociju vilnis uz kura ejam visu šo laiku un jātransformē tas profesionālismā, vēl striktāk jāatdala darbs un emocijas, draudzība un rezultāts. Mēs visi to saprotam, gribam un esam gatavi to darīt, saprotam, ka mūs gaida lielāks spiediens, smagāka sezona un eiropas kausi, es redzu kā Dobrecovs stundām pavada pie teoriju analīzes un acu priekšā aug kā psihologs, cilvēks un treneris. Redzu un jūtu, ka visi to saprot un mums ir viens virziens. Mēs domājam vienādi un gribam visi vienu, saprotam un nemeklējam vieglākos ceļus, mēs transformēsim visu labo un pozitīvo vēl profesionālākā un smagākā darbā, mēs esam tam gatavi, visi, sākot no prezidenta mācamies un darīsim to katru dienu. Es ticu katrā un ceru, ka attaisnoju pats viņu uzticību.

Fk Liepāja nav mūsu darbs, tā ir mūsu dzīve, mēs mācamies no kļūdām un darīsim visu, lai tās būtu mazāk.

 

Šogad pievienojies jums treneru korpusā Staņislavs Olijars, kā viņš ir iejuties ?

Es saucu viņu par Stasu, kad dzirdu Staņislavs bilde nesakrīt ar realitāti, bet ja nopietni, mēs kopā pieņēmām lēmumu uzticēt šo grūto nastu Stasam, fiziskā sagatavošana ir nenoliedzami ļoti smaga tēma,

Stass, ir profesionālis, kā sportists tā treneris, mēs ticam viņā, Ticam Dainim Sergejevam un esam pārliecināti, ka esam uz pareizā ceļa un izdarījām pareizu izvēli, kā pāgājušo sezonu tā šo. Ir lietas kuras neviens nevar prognozēt , tās ir traumas, mēs neesam izņēmums. Šī tēma uztrauc mūs, bet es zinu, ka dievs atalgos mūs par mūsu darbu un profesionālismu, Stass ir labi iedzīvojies mūsu kolektīvā, kas ticiet man nav tik vienkārši, jo treneru štābs jau ir noformēts mēs sākām no pašās apakšas un izgājām šīs sezonas kopā, Stass zin ko viņš dara un summējot mūsu kopējo darbu, ticu, ka varam atkārtot pagājušās sezonas rezultātu .

Mēs koncentrējamies katrai nākošai spēlei, bet domas katram ir atstāt kausu Liepājā. Mēs izdarīsim visu, kas no mums katra atkarīgs, ja vajadzēs paslēpsim kausu, bet atstāsim to Liepājā.

 

Ko gribi pateikt klubam ?

Tas ko es gribu pateikt, ceru, ka vislabāk izpaužas manā darbā, domāju darbs pasaka visu, bet ja vārdiem ir vieta, gribu, lai katrs atdod vēl vairāk. Katrs no mums, sākot no kluba vadības beidzot ar katru futbolistu. Mēs izdarījam lielu darbu, bet futbolā ir īsa atmiņa, es gribu, lai visa Liepāja atbalsta mūs stadionā, lai katrs zina, ka jūs esat liela Fk Liepāja, jūs palīdzat, kad iet smagi un esat blakus, kad svinam uzvaras, katram skatītājam un fanam tikai un vienīgi varu pateikt „Paldies”. Jūs liepājnieki esat fantastiski, es gribu, lai neviens no mums neapstājas, katra diena sezonas laikā ir ļoti svarīga, katru dienu var transformēt par uzvaru. Es ticu katrā futbolistā, redzu darbu un enerģiju ko atdos katrs FK Liepāja. Mēs svinēsim vārtus un uzvaras kopā. Es zvēru, ka atdošu visu šīm krāsām, es nekad nenoguršu atkārtot , Mēs neapstāsimies, nekad neapstāsimies !

Jo viss kas notiek, ir tikai par Liepāju !

 

 

autors: fkliepaja.lv