Sestdien, 11.jūnijā 19:00, stadionā “Daugava” FK Liepāja aizvadīs SynotTip futbola virslīgas 10.kārtas spēli pret FK Jelgava.

Liepājniekiem sezonas sākumā kalendārs ir bijis īpaši skarbs, no aizvadītām 9 spēlēm, tikai 2 FK Liepāja aizvadīja savu skatītāju priekšā. Nākamajās 7 spēlēs FK Liepāja sava laukuma priekšrocība būs 6 no tām.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā piedzīvojot zaudējumu pret turnīra līderiem FK Ventspils 0:2, atkrita uz 3.vietu tabulā, priekšā palaižot Jūrmalas Spartaks un pieminēto FK Ventspils. Liepājnieki 9 spēlēs spējuši iekrāt 16 punktus, izcīnītas 5 uzvaras piedzīvoti 3 zaudējumi un viena spēle noslēgusies neizšķirti. FK Liepāja sezonas sākums ir padevies diezgan smags, piedzīvots zaudējums atklāšanas spēlē, tad arī zaudējums pret debitantiem RFS, turpinājumā liepājnieki sāka krāt punktus aizvien raitāk un sāka rādīt to sniegumu kuru visi gaidīja, bet iepriekšējās kārtas zaudējums Kurzemes derbijā, atkal liek aizdomāties.

Šobrīd FK Liepāja nevar atļauties zaudēt punktus, jo tādā gadījumā liepājnieki attālināsies vēl vairāk no līderu dueta, kas jau šobrīd ir 3 un 5 punktu attālumā. Rezultatīvākie spēlētāji komandā vēl aizvien ir Oskars Kļava un Dāvis Ikaunieks, kuriem seko Edgars Gauračs, tieši Edgara spēle var būt ļoti izšķiroša, lai spēlē pret FK Jelgava rezultāts būtu labvēlīgs.

FK Jelgava sezonas sākums ir izvērties par katastrofu, 9 spēlēs sakrāti 10 punkti nav tas pats sliktākais, bet bez ierunu zaudējums FS METTA/LU 0:3 un zaudējums RFS 0:1, liek aizdomāties par komandas gatavību cīņai par medaļām. Pēc neveiksmīgā sezonas starta trenera amatu atstāja Vitālijs Astafjevs. Pēc galvenā trenera aiziešanas jelgavnieki sāka rādīt labāku sniegumu, izcīnīja kārtējo reizi Latvijas Kausa trofeju, kā arī iepriekšējā kārtā virslīgā izcīnīja svarīgu uzvaru pār Riga FC 2:1. Ja FK Jelgava vēlas turpināt cīņu par labāko trijnieku, tad katras spēles cena ir ļoti augsta, ja ne 3 punkti, tad vismaz punkts ir jāvāc katrā spēlē.

FK Liepāja kapteinis Denis Ivanovs : ”Beidzot ir noslēgusies garā izbraukumu sērija un atgriežamies savu skatītāju priekšā, vienmēr ir prieks aizvadīt spēles mājās. Liepājā stadionā ir pati labākā futbola atmosfēra Latvijā, tādēļ nevaram pievilt savus skatītājus. Atdosim visus spēkus, lai rezultāts būtu pozitīvs.“

FOTO : Mārtiņš Sīlis