Piektdien, 1.jūlijā tika dots starts SynotTip futbola virslīgas 13.kārtai, kurā tikās Riga FC un FK Liepāja.

Liepājnieku sākumsastāvā devās abi jaunieguvumi no Horvātijas, Marko Brtan un Dino Kluk, bet pārējais sastāvs gandrīz palika nemainīgs, ja nu vienīgi ierindā atgriezies FK Liepāja kapteinis Deniss Ivanovs.

Spēles sākumā vairāk bumbu kontrolēja liepājnieki, kas arī bija gaidāms, jo pirms spēles par favorītiem tieši tika dēvēta FK Liepāja, bet Riga FC spēja atbildēt ar pretuzbrukumiem un dažu brīdi ar bīstamiem pozicionāliem uzbrukumiem. 1.puslaikā laukumā bija vērojama bezkompromisa cīņa, abas komandas vairāk centās domāt par savu vārtu drošību nekā par pretinieku vārtu iekarošanu.

2.puslaiks iesākās tā pat, kā 1.puslaiks noslēdzās, bumbu vairāk kontrolēja liepājnieki, pēc neilga laika arī FK Liepāja izveidoja ļoti bīstamu uzbrukumu uz pretinieku vārtiem, bet Romāns Mickevičs sita pāri vārtiem, pēc teicamas Vladimira Kameša piespēles. 2.puslaikā vidusdaļā Riga FC, sāka vairākkārtīgi apdraudēt liepājnieku vārtus, tikai Pāvela Doroševa meistarība un vārtu stabs glāba liepājniekus no vārtu zaudējuma.

Pēc Riga FC ofensīvas, liepājnieki spēja atbildēt ar ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem, spēles beigās vairāk bumbu kontrolēja FK Liepāja un tieši liepājniekiem bija reālākas iespējas izraut uzvaru, bet šoreiz fiksēts neizšķirts 0:0, kas liepājniekiem ļauj uz brīdi pietuvoties FK Ventspils viena punkta attālumā.

”Riga” – ”Liepāja” 0:0 (0:0)
Vārti:
Brīdinājumi: Kožans, Kamara – Strumija, Brtans
Riga: Ļitovka, Pētersons, Kņazevs, Kožans, Timofejevs, Laizāns, Kamara, Jeņins (Šerenkovs 57′), Vorobjovs, Sergejevs (Apiņš 75′), Punculs
Liepāja: Doroševs, Kļava, Ivanovs, Gucs, Bērenfelds (Kārkliņš 77′), Strumija, Toress (Mickevičs 64′), Kamešs, Kluks, Brtans, Gauračs (Afanasjevs 61′)

Virslīgas 13. kārta

Datums Sākums Komandas Rez.
1.07. 18:00 Riga FC – Liepāja 0:0
24.08. 17:00 Daugavpils – Jelgava
24.08. 19:00 RFS – Spartaks
24.08. 19:00 Metta/LU – Ventspils