Piektdien, 8.jūlijā 18:00, stadionā “Daugava” SynotTip futbola virslīgas 14.kārtas spēlē FK Liepāja uzņems šobrīd turnīra pēdējās vietas īpašnieci BFC Daugavpils.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā, ļoti aizraujošā spēlē cīnījās neizšķirti ar vienu no virslīgas debitantiem Riga FC 0:0. Izraut uzvaru bija kā vienai tā otrai komandai, bet šoreiz veiksme vairāk uzsmaidīja abu komandu vārtsargiem. Pēc šī neizšķirta liepājnieki ar 23 punktiem 13 spēlēs vēl aizvien atrodas 3.vietā turnīra tabulā, bet līdz 2.vietai šķir vienīgi punkts, bet FK Ventspils ir aizvadījusi par vienu spēli mazāk, kas nozīmē, ka teorētiski šis viens punkts var pārvērsties par 4 punktiem. Lai vēl aizvien cīnītos par augstākām vietām tabulā liepājniekiem apmierinās tikai uzvara gaidāmajā ciņā, lai arī komandu ir pametis viens no galvenajiem uzbrukuma līderiem Dāvis Ikaunieks. Šobrīd līdera loma ir jāuzņemas kādam citam komandā, Gauračs, Kamešs šie ir tikai vieni no iespējamiem komandas vilcējspēkiem, vai viņi spēs uzņemties komandas uzbrukuma līderu lomas, to redzēsim jau piektdien. Rezultatīvākie uzbrukumā tieši ir abi pieminētie Kamešs un Gauračs.

BFC Daugavpils ir stabila pastarīte turnīra tabulā, bet ne vienu reizi vien ir parādījusi, ka var paklupināt jeb kuru no pretiniekiem. Lai arī komanda nav guvusi vārtus jau ilgāku laiku un vispār kopumā 12 spēlēs pretinieku vārtsargu pārspējusi tikai 3 reizes, tas nemazina pārliecību, ka šī komanda vēl aizvien centīsies katrā spēlē atdod visus spēkus, lai izcīnītu punktus. Galvenais komandas motors ir pieredzējušais Pāvels Riževskis, kas arī satur komandu kopā, gan laukumā, kā arī ģērbtuvēs. Vai BFC Daugavpils spēs aizķerties spēlē pret FK Liepāja to redzēsim laukumā.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Egils Šusts