Piektdien, 8.jūlijā, stadionā “Daugava” FK Liepāja savu skatītāju priekšā uzņēma BFC Daugavpils pēc Kriša Kārkliņa vārtiem liepājnieki spēja izcīnīt minimālu uzvaru 1:0.

Lai izveidotu pirmo momentu, “Liepājai”, kuras rindās debitēja Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, bija nepieciešamas tikai septiņas minūtes. Centrējumu no labās malas izdarīja Latvijas pilsonību ieguvušais Kristians Torress, vārtu priekšā līdz bumbai izdevās aizsniegties Valērijam Afanasjevam, tomēr sitiens bija neveikls un neprecīzs, lidojot garām vārtu stabam.

Latvijas čempione pilnībā kontrolēja spēles gaitu, tomēr liela spiediena nebija – trūka piespēļu, kas saasinātu situāciju un radītu momentus. Uzņemties iniciatīvu atkal bija spiests Torress, pēc kura sitiena pie atlēkušās bumbas mēģināja tikt gan Vladimirs Kamešs, gan Romāns Mickevičs, bet komandas biedri tikai iztraucēja viens otram.

Tomēr 25. minūtē laukuma saimniekiem izdevās izvirzīties vadībā. Piespēli gar soda laukumu “Daugavpils” futbolisti bija noskaņoti raidīt pēc iespējas tālāk, tomēr tas neizdevās cerētajā līmenī – bumba nonāca uz Kriša Kārkliņa kājas, un viņš no aptuveni 25 metriem ar lielisku tālšāvienu tālajā stūrī panāca 1:0 “Liepājas” labā.

Otrā puslaika ievadā Kamešs, kurš šajā sezonā guvis četrus vārtus, veica reidu pa labo malu un centās izdarīt piespēli vārtu priekšā, taču sanāca sitiens, pēc kura glābt nācās “Daugavpils” vārtsargam Aleksandram Vlasovam. Vienmuļajā mačā labākas iespējas turpināja radīt kurzemnieki.

Edgara Gaurača sitienu pustukšajos viesu vārtos bloķēja aizsargs, kamēr Kamešs pēdējā minūtē no soda laukuma līnijas lūkoja trāpīt tālajā devītniekā, bet sita mazliet virs vārtu pārliktņa. Tādējādi “Liepāja” guva pārliecinošu, taču ne skaistu uzvaru, kopvērtējumā apdzenot “Ventspili” un paceļoties uz otro vietu.

Liepāja – Daugavpils 1:0 (1:0)

Vārti: Kārkliņš 25′
Brīdinājumi: Kārkliņš 60′ Ivanovs 87′
Liepāja: Doroševs, Torress (Dobrecovs 82′), Brtans, Afanasjevs (Kurtišs 76′), Kārkliņš, Kļava, Kamešs, Ivanovs, Mickevičs (Gauračs 71′), Kluks, Gorkšs.
Daugavpils: Vlasovs, Riževskis (Šebanovs 38′), Sokolovs, Vērdiņš, Volkovs, Bezuščonoks, Moezs (Prinss 71′), Krou, Falijs, Liholetovs, Cviacinskis.

 

foto : Mārtiņš Sīlis

autors : sportacentrs.com