12.jūlijā Zalcburgā FK Liepāja aizvadīja pirmo Čempionu līgas kvalifikācijas spēli pret FC Salzburg.

Liepājnieki uz Zalcburgu devās bruņojušies ar spēli no aizsardzības, kas bija tikai loģiski redzot FC Salzburg sastāvu un vietu pagājušā gada Austrijas čempionātā. Austrijas čempione FC Salzburg ir atzīstami cīnijusies ar tādiem grandiem kā Minhenes Bayern, Londonas Arsenal, Valencia, tā varētu turpināt un turpināt.

Skaidrs bija viens, ka šī spēle nebūs tipiska FK Liepāja spēle, kur tiek daudz kontrolēta bumba un favorītu lomā vienmēr ir liepājnieki. Šoreiz FK Liepāja devās uz Austriju kā melnais zirdziņš, kuru īsti neviens nezin. FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs laukumā sūtija tos pašus, kurus iepriekšējā SynotTip futbola virslīgā pret BFC Daugavpils, vienīgi Ubong Francis vietā laukumā atgriezās Leonel Strumia.

Spēles sākumā liepājnieki ļoti maz kontrolēja bumbu, vairāk ar to darbojās mājinieki FC Salzburg, arī pirmais bīstamais tika izveidots pie FK Liepāja vārtiem, bet Pāvels Doroševs teicami darbojās vārtos. 1.puslaikā FC Salzburg vārtsargam Aleksandram Valke darba bija ļoti maz, lai arī FK Liepāja centās sodīt pretiniekus ar pretuzbrukumiem vienmēr nedaudz pietrūka, lai izlaustos cauri pretinieku aizsardzībai. Pēc spēlētām 45 minūtēm stadionā skatītāji apjukumā klusē, dzirdami tikai FK Liepāja fani, kuri nepilni 40 cilvēki ieradušies uz Zalcburgu.

2.puslaikā FK Liepāja turpināja spēlēt no aizsardzības, bet spēja vairākkartīgi pieturēt bumbu un izveidot savus uzbrukumus, protams, akcents tika likts uz pretuzbrukumiem. Ļoti bīstamu reidu gar malu veica Vladimirs Kamešs, bet šoreiz piespēle nesasniedza mērķi, tas pat Kamešs arī pēc neilga laika spēcīgi sita no metriem 16, bet bumbu bloķē pretinieku aizsargs. Turpinājumā FC Salzburg atkal kontrolēja spēli, vairākkārtīgi apdraudot FK Liepāja vārtus, bet nekādīgi nespēja pārspēt teicami spēlējošo liepājnieku aizsardzību un Pāvelu Doroševu vārtos. 83.minūtē varēja gavilēt FC Salzburg stadions, kad pēc rikošeta bumba ielidoja liepājnieku vārtos 1:0. Turpinājumā mājinieki sāka spēlēt mazliet piesardzīgāk ko centās izmantot FK Liepāja ļoti bīstamu uzbrukumu izveidoja uz maiņu nākušais Kurtišs ar Kamešu, bet noslēgumā nedaudz garām vārtiem jau sita Afanasjevs. Pēdējās minūtēs ar galvu garām vārtiem sita arī Kurtišs, bet pēdējā kompensācijas minūtē bīstamu izmetienu soda laukumā izveidoja Dino Kluks, bet rezultāts nemainījās, liepājnieki piedzīvoja minimālu zaudējumu un ar cerībām uz panākumu dodas uz Liepāju.

Pēc spēles preses konferencē FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs atbildot uz jautājumu vai 0:1 ir ļoti labs rezultāts, atteica, ka tā neuzskata, bet ar spēli ir apmierināts. Kā arī vietējiem žurnālistiem atteica, ka neredz starpību starp saviem puišiem un pretiniekiem, visiem ir divas kājas, rokas un galva uz pleciem, tas, ka pretinieki saņem lielākas algas neko vēl nenozīmē.

FC Salzburg galvenais treneris Oscar Garcia : Būtu gājis daudz labāk, ja būtu izmantojuši savas izdevības spēles sākumā. Redzot pretinieku sastāvu bija skaidrs, ka viņi spēlēs no aizsardzības. Pretinieki izdarīja tā, ka mums nebija fiziski nekādu iespēju. Arī Eiropas čempionāts parādīja, ka nav sliktu komandu, rezultāti un stratēģijas var būt dažādas. FK Liepāja neļāva mums realizēties. Atbildes spēlē sagaidu līdzīgu taktiku kā šodien, neticu, ka Liepāja pēkšņi spēlēs uzbrukuma futbolu. Vai 1:0 ir labs rezultāts? To atbildēšu pēc spēles Liepājā, bet tas ir labāk nekā 0:0.

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis