Pirmdien, 8.augustā, Zemgales Olimpiskajā centrā vietējā FK Jelgava savu skatītāju priekšā uzņems FK Liepāja.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu savā laukumā pret FK Ventspils ar rezultātu 2:3, kas nozīmē, ka šobrīd liepājnieki atrodas 3.vietā turnīra tabulā ar 29 punktiem 16 spēlēs, bet priekšā esošā FK Ventspils spējusi iekrāt 30 punktus 15 spēlēs. Lai turpinātu cīņu par 1.vietu tabulā uzvaras ir jākrāj šobrīd jau katrā spēlē un vēl jo vairāk spēlēs pret principālo pretinieku, kāds ir FK Jelgava, kuri atrodas 4.vietā ar 22 punktiem, bet aizvadījuši tikai 14 spēles.

Pirmdienas spēles nozīmē ir ļoti liela, uzvaras gadījumā liepājnieki turpina cīņu par virslīgas līdera godu, bet cita iznākuma gadījumā tiks apdraudēta arī 3.vieta, uz kuru kāro tieši jelgavnieki.

FK Liepāja gaidāmai spēlei gatavojas tādā sastāvā, kāds uz šo brīdi ir pieejams, jo sarkanās kartiņas un diskvalifikācijas ir saņēmuši veseli 3(!!!) spēlētāji, Gucs, Grebis, Kamešs, ja Gucs vairāk spēlē iesaistījās tieši no rezervistu soliņa, tad Grebis un Kamešs ir liels iztrūkums uzbrukumā.

FK Jelgava ir viena no šī brīža karstākajām komandām Latvijā, ja 4.vieta turnīra tabulā neko daudz par to neliecina, tad sniegums Eiropas līgā bija vērā ņemams. Pirmo reizi komandas vēsturē iekļuva Eiropas līgas 3.kārtā, kur spēja izrādīt pretestību spēcīgai Jeruzālemes Beitar.

FK Jelgava un FK Liepāja ceļi ir krustojušies šosezon jau divas reizes, ja viesos liepājnieki izcīnīja minimālu uzvaru, tad savu skatītāju priekšā Liepājā tika piedzīvots zaudējums. Uzvaras gadījumā FK Jelgava sevi skaļi pieteiks labāko trijniekam, bet zaudējums šos plānus mazliet pabojās. Ļoti liela loma šajā spēlē būs tieši komandas līderiem, kā Ikstenam, Freimanim un Lazdiņam, kuriem būs jāparāda raksturs, kā laukumā tā arī ģērbtuvē.

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis