”SynotTip” futbola Virslīgā līderis ”Spartaks” spēlēja 0:0 pret ”Liepāju”, kas nozīmēja, ka Jūrmalas pārsvars kopvērtējumā pār ”Ventspili” pēdējās nedēļas laikā sarucis no 10 līdz sešiem punktiem.

„Spartaka” pamasastāvā šodien atgriezās vārtsargs Vladislavs Kurakins un Dmitrijs Platonovs, kamēr centra aizsarga pozīcijā tika ielikts ierasti uzbrukumā spēlējošais Elvis Stuglis. Savukārt „Liepāja” savā ceturtajā izbraukuma spēlē pēc kārtas sākumsastāvu atstāja tādu pašu kā iepriekšējā mačā, atkal atstājot rezervē Kristianu Torresu.

Pirmajā puslaikā bija piesardzīgs futbols ar zemu piespēļu izpildes kvalitāti. Bumbu vairāk kontrolēja „Liepāja”, taču praktiski visus savus potenciāli bīstamos uzbrukumus apturēja vai piebremzēja ar neveiksmīgu piespēli. „Spartaka” aizsargi pieļāva tikai vienu nopietnu kļūdu, kad pašā sākumā bumba pārlidoja pāri Jūrmalas aizsardzībai un Kristapam Grebim bija lieliska iespēja gūt vārtus, taču viņš sita pāri.

„Spartaks” savukārt puslaika beigu pusē trāpīja pa Pāvela Doroševa sargāto vārtu stabu. Pēc stūra sitiena to paveica Edgars Gauračs, kurš no tuvas distances sita ar galvu, bet nedaudz kļūdījās.

Otrajā puslaikā Kurakins pāris reizes nospēlēja nedroši, bet „Liepāju” nevienu reizi neprata izmantot. Laukumā devās Torress, kurš pēc spartakiešu kļūdas tika pie izgājiena viens pret vārtsargu, taču bija pārāk lēns, aizsargs viņu panāca, un sitiens vairs neizdevās. Iniciatīva bija pilnībā pārgājusi „Liepājas” pusē, kamēr „Spartaks” regulāri centās doties pretuzbrukumos. Nekas prātīgs gan nesanāca ne vienai, ne otrai komandai, un spēle noslēdzās 0:0.

„Liepāja” līdz ar to pārņēmusi trešo vietu, par punktu apsteidzot „Jelgavu”, kurai gan viena spēle vēl rezervē. Savukārt „Spartaks” jau otrajā kārtā pēc kārtas nav spējis uzvarēt (iepriekš 1:1 pret „Riga”), un Jūrmalas komandas desmit punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju „Ventspili” nu sarucis jau līdz sešiem punktiem. Līdz čempionāta beigām vēl atlikušas sešas kārtas, turklāt arī „Spartaka” un „Ventspils” savstarpējā spēle.

”Spartaks”-”Liepāja” 0:0

Vārti:
Brīdinājumi: Gubins, Korzāns – Kļava, Brtans
Spartaks: Kurakins, Kozeka, Pušakovs, Stuglis, Platonovs, Bogdans, Gubins, Gauračs (Jaudzems 90+2`), J. Kozlovs, Kazačoks, Korzāns (V. Kozlovs 69`)
Liepāja: Doroševs, Strumija (Kurtišs 75`), Gorkšs, Grebis, Kluks (Torress 46`), Afanasjevs (Kārkliņš 67`), Brtans, Kļava, Tomičs, Ivanovs, Mickevičs
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

autors : sportacentrs.com

Foto : Mārtiņš Sīlis