Piektdien, 30.septembrī, stadionā “Daugava” SynotTip futbola virslīgas 24.kārtas spēli aizvadīs FK Liepāja kura savu skatītāju priekšā uzņems FK Jelgava futbolistus. Spēles sākums 20:00.

Liepājnieki iepriekšējā kārtā tikās ar FK Ventspils, kas nozīmēja, ka Kurzemes derbijs bija atgriezies Liepājā. Interesantā spēlē uzvarētājs netika noskaidrots un tā pat kā pret Jūrmalas Spartaks liepājnieki nespēja gūt vārtus un bija jāsamierinās ar neizšķirtu 0:0. 5 kārtas līdz sezonas beigām FK Liepāja atrodas 4.vietā ar 38 punktiem, bet līderi Jūrmalas Spartaks tikpat spēlēs iekrājuši 49 punktus, kas nozīmē, ka jau nākamajā kārtā Jūrmalas Spartaks var kļūt par čempioniem. Lai arī FK Liepāja izredzes ir ļoti mazas, lai noturētu čempionu titulu, tas nenozīmē, ka cīņa par trijnieku nav aktuāla. Šobrīd pat 2.vieta turnīra tabulā vēl aizvien ir aizskarama, lai arī atstatums ir 6 punkti, vēl viss ir priekšā.

Pēdējās divās spēlēs FK Liepāja nav guvusi vārtus, kas ir netipsiki liepājniekiem. Lai arī nav izcīnīti kārotie 3 punkti, pozitīvi, ka komandas aizsardzība ir sakārtojusies un vairs nav uztraukuma par zaudētiem 3 vārtiem spēlē. Šobrīd aizsardzībā problēmu nav, bet nedaudz bažas rada uzbrukums, kur pēdējās spēlēs ir klusums.

Spēlēs pret FK Jelgava vienmēr rezultātu izšķir vieni vārti, šādās spēlēs lielākais spiediens ir tieši uz aizsargiem, kuri nedrīkst kļūdīties, kuri arī FK Liepāja rindās pēdējās spēlēs darbojas nevainojami. Ja tik pat kompakti un agresīvi FK Liepāja spēlēs uzbrukumā, tad noteikti, ka šīs iespējas gūt vārtus radīsies. Šādās spēlēs parādās pieredzējušo spēlētāju raksturs, kas liepājniekiem ir pietiekoši. Vai šoreiz izdosies izcīnīt kārotos 3 punktus un turpināt cīņu par trijnieku? To redzēsim jau rītdien.

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis