Sestdien, 29.oktobrī 14:00 stadionā “Daugava’’ FK Liepāja aizvadīs pirmspēdējo SynotTip futbola virslīgas spēli šogad, savu skatītāju priekšā uzņemot Riga FC.

FK Liepāja jau pirms vairākām kārtām saglabāja tikai tīri teorētiskas izredzes saglabāt čempionu titulu, bet šobrīd pat tādas jau ir zudušas. Pēdējās 5 spēlēs izcīnīti divi neizšķirti un piedzīvoti 3 zaudējumi, ka liepājniekiem liek samierināties ar 4.vietu turnīra tabulā.

Lai arī liepājnieku sezonas izskaņas kalendārs bija diezgan pateicīgs, daudz mājas spēles, kā arī pēdējās 4 spēles pret tabulas lejas gala komandā, tas labumu nav devis. Zaudējums pret RFS 0:1, zaudējums pret FS METTA/LU 1:3, parādīja to, ka šī sezona ir viena no interesantākajām pēdējos gados, kad jeb kura komanda var zaudēt punktus arī pret tabulas lejas gala komandām. Ko pierādīja arī titula pretendenti Jūrmalas Spartaks, kad piedzīvoja zaudējumu pret BFC Daugavpils.

FK Liepāja sezonas laikā šķīrās no tādiem uzbrukuma līderiem, kā Ikaunieks un Kamešs, kas arī atstājis neizdēšamas pēdas, rezultatīvākais spēlētājs komandā šobrīd ir aizsargs Oskars Kļava, atskatoties uz pēdējām piecām spēlēm, liepājnieki guvuši vien 2 vārtus. FK Liepāja centīsies noslēgt sezonu uz pozitīvas nots, lai arī sezona nav izdevusies, sezonas beigās izcīnīt uzvaras un  iepriecināt skatītājus vienmēr ir patīkami.

Riga FC, lai arī sezonas mērķi bija augstāki par šobrīd sasniegtajiem, nevar teikt, ka debija nav izdevusies. Ja vien komanda nebūtu zaudējusi tik daudz punktu pret nomināli vājākiem pretiniekiem, tad šobrīd skats uz tabulu būtu pavisam savādāks. Vēl ne cik sen, komanda pierādīja, ka var cīnīties ar jeb kuru, izraujot uzvaru spēles kompensācijas laikā pret FK Jelgava 1:0. Vislielākā problēma komandā ir uzbrukums, vārtu gūšana, 26 spēlēs gūti 23 vārti, tikai BFC Daugavpils un RFS ir guvuši mazāk. Riga FC šobrīd atrodas 6.vietā turnīra tabulā, bet tikai 2 punkti šķir līdz 5.vietai, kur atrodas otrie debitanti RFS. Riga FC, lai arī 5.vieta neko nemaina, centīsies pakāpties augstāk turnīra tabulā, tas nozīmē, ka Liepājā viņiem der tikai un vienīgi uzvara.

FOTO : Mārtiņš Sīlis