Sestdien, 15.martā, 18:00, stadiona “Daugava” rezerves laukumā SynotTip futbola virslīgas 4.kārtas spēlē uzņems RFS.

FK Liepāja/Mogo iepriekšējā kārtā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār SK Babīte/Dinamo ar rezultātu 3:1. Visu spēli pārliecinoši kontrolēja liepājnieki, kuri arī neskaitāmas reizes apdraudēja pretinieku vārtus, vienīgi veiksme un SK Babīte/Dinamo vārtsargs palīdzēja rezultātu saglabāt nemainīgu. FK Liepāja/Mogo galvenais treneris lielas izmaiņas sastāvā nebija veicis, par lielāko izmaiņu varēja nosaukt, Mārtiņa Ķigura atstāšanu rezervē, kurš bija aizvadījis gandrīz visas pirms sezonas pārbaudes spēles sākumsastāvā un arī sezonas pirmās spēles, kā arī pietiekumā nebija senegāliešu aizsargs Keita, bet pieteikumā bija cits senegālietis Gueye.

Pēc spēles ar SK Babīte/Dinamo, liepājniekiem priekšā bija Latvijas Kausa 1/4 fināls pret spēcīgo FK Ventspils. Gaidāmā kausa spēle FK Liepāja/Mogo bija ļoti svarīga, jo šogad tā ir vienīgā iespēja saņemt ceļa zīmi uz eirokausiem. Kurzemes derbijs iesākās ar aukstu dušu FK Liepāja/Mogo, kad jau spēles sākumā tika zaudēti vārti, turpinājumā liepājnieki centās atspēlēties, izveidojot vairākas bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem, bet vienmēr mazliet kaut kas pietrūka un bumba lidoja garām vārtiem, ko neizdarīja liepājnieki to ventspilnieki izdarīja ar uzviju. FK Ventspils 1.puslaikā spēja izveidot vēl dažas bīstamas situācijas, kuras pārvērta vārtu guvumos, ejot atpūtā pirms 2.puslaika rezultāts 0:3 un Latvijas Kausa 1/2 fināla sapnis lēnām izgaisa. 

2.puslaikā liepājnieki centās samazināt rezultāta starpību un aizķerties cīņā par 1/2 finālu, bet FK Ventspils ļoti labi darbojās aizsardzībā un visas briesmas neitralizēja. Spēle noslēdzās ar rezultātu 0:3 un 1/2 finālā FK Ventspils tiksies ar RFS.

RFS sezonu iesāka ar uzvaru pār čempioniem Jūrmalas Spartaks 2:1, bet turpinājums neizdevās kā gaidīts, neizšķirts pret SK Babīte/Dinamo 0:0 un treknu punktu pielika spēle pret FK METTA/LU, kur tika piedzīvots zaudējums 1:3. RFS spēli pret FK Liepāja/Mogo gaida ar nepacietību, jo atkāpšanās ceļa nav, lai izglābtu sezonas sākumu un nesauktu to par izgāšanos, tad vienīgi uzvara Liepājā apmierinās RFS komandu. 

 

autors : fkliepaja.lv