Sestdien, 3.jūnijā, “Arkādija” stadionā tiks aizvadīta noslēdzošā SynotTip futbola virslīgas 11.kārtas spēle, kad tiksies 2015.gada Latvijas čempioni FK Liepāja/Mogo un mājinieki RFS. Spēles sākums 16:00.

FK Liepāja/Mogo šobrīd uzņēmusi diezgan iespaidīgu tempu, pēdējās 4 spēlēs 4 uzvaras ar vārtu attiecību 10:2, ja sezonas sākumā liepājnieki katrā spēlē nespēja savus vārtus nosargāt neskartus, tad šobrīd jau divas sausās spēles aizvadījis Pāvels Doroševs un tikai viena minūte pēdējā spēlē pret SK Babīte/Dinamo liedza pierakstīt sev 3 sauso spēli sezonā. Vislielāko gandarījumu FK Liepāja/Mogo atbalstītājiem sagādā komandas rezultativitāte, kur liels nopelns ir Karašauskam, šobrīd dalot virslīgas līdera godu ar Kozlovu un Ošu, visiem trim pa 6 vārtu guvumiem, bet ja skatās vārti + piespēles, tad Artūrs ir stabils līderis virslīgā.

Iepriekšējā kārtā liepājnieki diezgan smagā spēlē viesos prata nolauzt SK Babīte/Dinamo pretestību, kad atkal ar skaistiem vārtiem izcēlās Karašausks, bet punktu pielika Eristavi, lai arī izcīnīta uzvara, vissāpīgākais spēles laikā bija Karašauska dzeltenā kartiņa, kura jau bija 4 sezonā, kas nozīmē nākamās spēles izlaišanu, kas mēģinās pacelt uzbrukuma līdera nastu gaidāmajā spēlē to jau redzēsim pavisam drīz. Ja runā par uzbrukumu, tad liepājniekiem ar to šogad problēmu nav, gan pieredzējušais Grebis, gan pieminētais Eristavi, kā arī Afanasjevs ir parādījuši, ka spēj pārspēt pretinieku vārtsargu un spēj sagādāt galvas sāpes pretinieku aizsargiem.

RFS pirms sezonas noteikti gaidīja labāku iesākumu, lai arī 1.spēlē izcīnīta uzvara pār Jūrmalas Spartaks, tad turpinājums gandrīz saucam par katastrofālu, vairāki zaudējumi pēc kārtas ne tikai virslīgā, bet arī Latvijas Kausa izcīņā, pēc kā arī tika atbrīvots galvenais treneris. Pēc 3 sausajiem zaudējumiem pret galvenajiem konkurentiem uz vietu labāko trijniekā komanda nedaudz atguvusies ar divā uzvarām pret tabulas apakšdaļas komandām. Šobrīd RFS cenšas izrāpties no bedres ko paši sev izrakuši, ja spēs aizķert punktus vai pat otro reizi sezonā pārsteigt liepājniekus un izcīnīt uzvaru, tad jau tabulas kopskats nebūs tik drausmīgs, bet ja netiks izcīnīti punkti spēlē, tad jau labāko piecinieks nedaudz attālināsies. Viens no atslēgas spēlētājiem ir Germans Māliņš, kurš jau iepriekšējā sezonā pierādīja, ka spēj komandu pavilkt brīžos, kad tas visvairāk vajadzīgs, izcelt tādas bumbas, kuras jau lido vārtos. Kā otrs komandas lokomatīve ir Višņakovs, kurš laukumā spēj atrast savus komandas biedrus teicamās vārtu gūšanas iespējās, kā arī pats izveidot tādu.

Šī spēle būs interesanta ar to, ka abas komandas cīnīsies tikai par uzvaru, pat neizšķirts iznākums abām komandām būtu sarūgtinājums. Liepājnieki centīsies nolīdzināt punktu starpību ar līderiem Jūrmalas Spartaks, bet RFS centīsies pietuvoties labāko pieciniekam.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis