Pirmdien, 30.aprīlī, SynotTip futbola virslīgas 5.kārtas noslēdzošā spēlē tiksies FK Liepāja/Mogo un FK Jelgava futbolisti. Spēles sākums 17:00 stadiona “Daugava” rezerves laukumā.

Liepājnieki sezonu iesākuši labi, 4 spēlēs izcīnītas 3 uzvaras un tikai izbraukumā Kurzemes derbijā fiksēts neizšķirts 1:1. Šobrīd ieskatoties turnīra tabulā ir skaidrs, ka 5 komandas savā starpā plēsīsies par to labāko trijnieku, protams, ja nenotiks kas neparasts. Liepājnieki ir uzņēmuši diezgan labu tempu, iepriekšējā kārtā viesos tika pārspēti “studenti” FK METTA/LU ar rezultātu 3:0. Komandas galvenais uzbrukuma līderis ir Karašausks, kas kopā ar Ikaunieku veido ļoti bīstamu uzbrukuma arsenālu liepājniekiem, dažbrīd pat liekas, ka laukumā abi vēlas uzņemties līdera lomu, tādēļ vēl nedaudz saspēle pieklibo, bet tas viss jau, protams, nāk ar laiku. Priecīga ziņa arī no stadiona “Daugava” apsaimniekotājiem, FK Liepāja/Mogo 30.aprīlī aizvadīs pēdējo spēli uz mākslīgā seguma, bet jau 11.maijā dosies laukumā atklāšanas spēlē uz dabīgā seguma, kad uzņems FK RFS.

FK Jelgava sastāvs salīdzinot ar iepriekšējo sezonu ir diezgan pamainījies, līdzīgi kā liepājniekiem, ja liepājnieku sastāvu pameta lielākā daļa no leģionāriem, bet sastāvam piesaistīja labus vietējos spēlētājus, tad FK Jelgava sastāva komplektācijā vairāk akcentu lika uz jaunajiem spēlētājiem. Katra spēle ar FK Jelgava ir īsta cīņa, vārtu guvumi, dzeltenās kartiņas un spēles asumi, tas viss vienmēr ir redzams laukumā. Šogad vēl, jo vairāk, no liepājnieku nometnes FK Jelgava sastāvam pievienojušies 3 spēlētāji, Kurtišs, Krušatins un leģionārs Gueye, kuri visi kā viens vēlēsies pierādīt to, ka Tamazs Pertija ir kļūdījies ar viņu palaišanu uz Jelgavu.

autors : fkliepaja.lv
FOTO : Mārtiņš Sīlis