Svētdien, 23.septembrī 18:00, stadionā “Daugava” FK Liepāja/Mogo SynotTip futbola virslīgas ietvaros uzņems turnīra līderi Riga FC.

Liepājnieki iepriekšējā kārtā savu skatītāju priekšā izcīnīja svarīgu uzvaru pār RFS, kas ļāva FK Liepāja/Mogo pakāpties uz kāroto 4.vietu, apsteidzot Jūrmalas Spartaks. Pēdējā laikā liepājniekiem nav klājies gludi, problēmas ar Argentīnas trenera licenci, zaudēti punkti spēlēs, kur varēja izcīnīt 3 punktus un attālināšanās no labāko trijnieka, tā varētu īsumā pastāstīt par pēdējiem notikumiem liepājnieku nometnē.

Pirms iepriekšējās spēles FK Liepāja/Mogo treneru korpusu papildināja Gordons Jangs, bet komanda šķīrās no Argentīnas speciālista Dario Aurellio.

Spēle pret RFS bija liepājniekiem saucamā 6 punktu spēle, tādas līdz sezonas beigām būs katra nākamā. FK Liepāja/Mogo galvenais treneris kardinālas izmaiņas komandas sastāvā un spēles zīmējumā neveica, pieturoties pie liepājnieku ierastā uzbrūkošā futbola. Lai arī tika gūti tikai vieni vārti, spēle bija skatāma, abas komandas centās izveidot bīstamus momentus un vairākas vārtu gūšanas iespējas, bet šoreiz veiksme nedaudz vairāk uzsmaidīja liepājniekiem, kad spēles izskaņā skaistus vārtus guva Raivis Andris Jurkovskis.

FK Liepāja/Mogo pēc šīs uzvaras vēl aizvien saglabā teorētiskas iespējas ielauzties labāko trijniekā, bet tas nozīmē, ka zaudēti punkti kādā no spēlēm būs pielīdzināms tuvu katastrofai. Šijā sezonā FK Liepāja/Mogo un Riga FC ir tikušās 3 reizes, uzvaras dalot uz pusēm, bet viena spēle noslēgusies neizšķirti. Uzvaras gadījumā liepājniekiem savstarpējo spēļu bilance būs labāka, kas varbūt kaut ko var dot arī sezona izskaņā.

Skatoties komandu sastāvos, tad saprotams, ka spēles favorīts ir dēvējams Riga FC, papildinājusies ar spēcīgiem spēlētājiem, kā Rakels un iztikuši bez lieliem robiem dēļ savainojumiem. Liepājniekiem tas ir pretēji, vairāki spēlētāji savainoti, izteikti līderi izkrituši uz visu sezonu – Ikaunieks, Kamešs, bet komandas papildinājumi nerāda to sniegumu kuru no viņiem komandas vadība un līdzjutēji ir gaidījuši.

Vai FK Liepāja/Mogo spēs salauzt pretinieku aizsardzību un pārtrauks Riga FC nezaudēto spēļu sēriju? Vai liepājniekiem kāds cits uzņemsiem līdera lomu un spēs komandu vest aiz sevis? Tas viss jau būs redzams svētdien.

 

Tiekamies stadionā!

 

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis