Svētdien, 4.novembrī, 14:00, SynotTip futbola virslīgā FK Liepāja/Mogo aizvadīs savu pēdējo mājas spēli 2018.gada sezonā, savu skatītāju priekšā uzņemot Jūrmalas Spartaks.

Liepājniekiem sezona bijusi pietiekoši raiba, lai neteiktu vairāk. Vairāku vadošo spēlētāju traumas, treneru maiņas, zaudējumi pret nomināli vājākiem pretiniekiem, tas viss šogad tika piedzīvots FK Liepāja/Mogo nometnē. Ja vēl pirms mēneša cīņa par labāko trijnieku bija atklāta, tad zaudējums pret FK METTA/LU un konkurentu uzvaras liepājniekus atmeta no cīņas par medaļām, bet ceļa zīme uz nākošā gada Eirokausiem vēl aizvien ir atklāta. Iepriekšējā kārtā izbraukumā uzvara pār FK Jelgava komandas noskaņojumu uzlaboja un ļāva noticēt saviem spēkiem, lai vēl izšķirošajās sezonas spēlēs cīnītos par uzvaru un nodrošinātu tik ļoti kāroto 4.vietu, kas nozīmētu kārtējo gadu pēc kārtas cīņu Eirokausos. Svētdienas spēles cena ir ļoti augsta, ja skatītos tikai tabulā, tad droši vien kāds varētu teikt, ka šeit jau sezona ir beigusies un 4.vieta vai 5.vieta neko daudz neizteiks, bet zinot, ka Eirokausi ir katras komandas mērķis sezonu iesākot, tad izcīnot šo vietu, atskatīties uz sezonā paveiktu nebūtu tik bēdīgs skats.

FK Liepāja/Mogo ar Jūrmalas Spartaks šijā sezonā ir tikušās 3 reizes un visas noslēgušās neizšķirti. Ja pirmajā tikšanās reizē liepājnieki spēja lauzt spēles gaitu un no 0:2 atspēlēties un izcīnīt neizšķirtu, tad nākošajās 2 reizēs par neizšķirtu vairāk priecājās pretinieki, abas reizes rezultātu nolīdzsvarojot tikai spēles kompensācijas laikā. Svētdienas spēlē liepājniekiem pietiek arī ar neizšķirtu, lai jau garantētu vietu labāko četriniekā un iepriekšējo divu sezonu čempionus atstātu bez eirokausiem nākošā sezonā, bet zaudējums visu atliktu uz pēdējo kārtu, kur attiecīgi liepājnieki tiktos izbraukumā ar RFS, kuri vēl aizvien cīnās par godalgām, bet Jūrmalas Spartaks tiktos ar Riga FC, kuri visticamāk jau būs nodrošinājuši čempionu titulu un pēdējās spēles liktenis neko vairāk neizšķirs. Šobrīd viss ir liepājnieku rokās, savu skatītāju priekšā ir jācīnās par uzvaru, lai arī pietiek ar neizšķirtu rezultātu, FK Liepāja/Mogo nometnē par to nedomā, jo vēlas savus skatītājus vēl pēdējo reizi iepriecināt šijā sezonā savā laukumā.

Šī spēle būs ļoti īpaša liepājniekiem, ne tikai FK Liepāja/Mogo, bet arī visiem atbalstītājiem, savu pēdējo spēli aizvadīs ilgadējs Liepājas pilsētas futbolists, virslīgas viens no labākajiem uzbrucējiem Kristaps Grebis, kurš tieši savu karjeru noslēgs savas dzimtas pilsētas komandas sastāvā. Kristaps aizvadījis 5 sezonas FK Liepāja/Mogo kreklā, kopš tā dibināšanas brīža bijis komandā, kā arī ierakstījis savu vārdu vēsturē, kā pirmo vārtu autors FK Liepāja/Mogo sastāvā, kas notika 2014.gada 21.martā, kad tika uzvarēta FS METTA/LU 2:1.

Kristaps Grebis virslīgā aizvadījis 344 spēles, guvis 133 vārtus, 4 reizes kļuvis par Latvijas čempionu, kā arī izcīnījis 3 Latvijas Kausa trofejas. Latvijas izlasē piedalījies 13 spēlēs un guvis 2 vārtus. Vārtiem veiksmīgākā sezona Kristapam Grebim 2009.gads, kad tika gūti 30 vārti un Grebis kļuva par labāko bombardieri čempionātā.

Svētdienas spēlē ieeja bez maksas,

Noskaidrosim Fanu klasi 2018, kā arī kāds no klātesošajiem varēs iegūt savā īpašumā vērtīgas balvas no FK Liepāja/Mogo.

 

Tiekamies stadionā !

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis