Sestdien, 30.martā, 17:00, Optibet Virslīgas 3.kārtas spēlē FK Liepāja savu skatītāju priekšā uzņems Jūrmalas Spartaks.

Liepājnieki sezonas sākumu gaidīja ar nepacietību, ne tikai komandā, bet arī visā pilsētā. Komandu skāra lielas pārmaiņas, gan sastāva ziņā, gan kluba vadības. 1.kārtā FK Liepāja devās uz Rīgu, kur sezonu atklāja ar spēli pret FK RFS, kas šobrīd izskatās, ka būs visprincipiālākās cīņas sezonā. Liepājnieki, lai arī nespēlēja savā optimālākajā sastāvā, spēja rādīt ļoti labu sniegumu, kā ierasts centās kontrolēt bumbu vairāk  kā pretinieki, bet šoreiz nespēja atslēgt pretinieku vārtus. Lai arī liepājnieki izskatījās nedaudz pārāki laukumā, tas neatspoguļojās rezultātā, FK RFS spēles izskaņā guva divus vārtus un svinēja sauso uzvaru 2:0.

FK Liepāja 2.kārtas spēles izlaida dēļ tā, ka katrā kārtā viena komanda paliek liekā, kura spēles noskatās no tribīnēm, tad liepājniekiem tas bija jādara, jau diezgan ātri sezonas sākumā.

3.kārta iesāksies ar divām spēlēm FK RFS uzņems FK Jelgava un FK Liepāja tiksies ar Jūrmalas Spartaks.

Jūrmalniekiem sezonas sākums ir diezgan līdzīgs, kā liepājniekiem, pagaidām bez uzvarām, vienīgā atšķīrība ir tā, ka Jūrmalas Spartaks aizvadījis par vienu spēli vairāk, zaudējums pret FK Ventspils 1:2 un sāpīgs zaudējums spēles izskaņā pret FK RFS.

Kā jau ierasts Jūrmalas Spartaks komandas sastāvs salīdzinot ar iepriekšējo sezonu ir krasi mainījies, aizgājuši gandrīz visi leģionāri, kā arī vietējo spēlētāju saraksts ir pamainījies diezgan ievērojami, galvenie vilcēji noteikti ir jāpiemin, kā Rečickis, Freimanis un, protams, kluba direktors/spēlētājs vienā personā Edgars Gauračs, kurš pēc ilgāka laika ir atgriezies laukumā.

Šīs spēles cena ir ļoti augsta, lai šīs sezonas sākumu nenosauktu par neizdevušos abas komandas alksts pēc 3 punktiem, pat neizšķirts rezultāts šoreiz abas komandas neapmierinātu. Var runāt par to, ka sezona tikko ir tikai sākusies un vēl daudz spēles priekšā, bet skaidri zināms, ka šie zaudētie punkti sezonas startā var būt vieni no izšķirošajiem sezonas beigās.

Liepājnieku nometnē komanda gatavojas kā ierasts, gandrīz visi spēlētāji ir ierindā, ja neskaita tos, kuri jau pirms iepriekšējās spēles bija savainoto spēlētāju sarakstā, kā Gonzalo un Ķigurs. Smagā savainojumā ir iedzīvojies Jemeļins, kuram atlabšanas periodu sola līdz pat 6 mēnešiem, bet pārējie ir gatavi cīņai. FK Liepāja iespējams, ka šī pauze, kas bija saistībā ar 2.kārtas izlaišanu un Latvijas izlases pauzi ir nākusi par labu. Ir sakārtotas tās problēmas, kas bija redzamas sezons pirmajā spēlē, kā arī sakārtoti visi dokumenti, lai visi Gordona Janga vajadzīgie spēlētāji spētu doties laukumā.

Spēles sākums 17:00 stadiona “Daugava” rezerves laukumā, ieeja bez maksas, kā ierasts sezonas pirmajās spēlēs.

 

autors : fkliepaja.lv