„Optibet” futbola Virslīgā Jūrmalas „Spartaks” viesos ar 1:0 pārspēja „Liepāju”. Vienīgos vārtus guva jūrmalnieku spēlējošais ģenerāldirektors Edgars Gauračs, kurš bumbu vārtos nogādāja 71. minūtē, gandrīz uzreiz pēc iziešanas uz maiņu.

Gan Liepājas, gan Jūrmalas komandas šodienas maču sagaidīja bez gūtiem punktiem turnīra tabulā, tiesa, liepājnieki arī vēl bija aizvadījuši tikai vienu maču. „Liepājas” sākumsastāvā bija divas izmaiņas rezervē palika gruzīnu leģionārs Vatsadze, bet mačam pieteikts nebija Dmitrijs Gmizs. Toties sastāvā atgriezies bija argentīnietis Leonels Strumija, un debiju piedzīvoja viņa tautietis Lukass Delgado. Savukārt „Spartakam” sākumsastāvā devās 20 gadus vecais Kongo pussargs Aleksandrs Obambo, kā arī nigērietis Lakijs Opara, kamēr kanādiešu uzbrucējs Enins nebija sastāvā.

Mājiniecei Liepājai izdevās aktīvāks pirmais puslaiks, kurā bumba arī tika raidīta „Spartaka” vārtos, taču aizmugures dēļ vārtu guvums netika ieskaitīts. Laba iespēja bija arī Jānim Ikauniekam, kamēr „Spartaks” vietējos līdzjutējus iztrūcināja ar Tina Vukmaniča soloreidu, kas beidzās ar ļoti bīstamu sitienu no asa leņķa, un bumba trāpīja pa vārtu stabu.

Otrajā puslaikā „Spartakam” izdevās ierobežot „Liepājas” uzbrukumus, pagriežot spēles gaitu savā virzienā. Sev labvēlīgu rezultātu „Spartaks” ieguva 71. minūtē, kad izcēlās kluba ģenerāldirektors. Edgars Gauračs tikai pirms trim minūtēm bija devies laukumā, taču ātri nokļuva lieliskā sitiena pozīcijā. Gaurača pirmo sitienu no tuvas distances liepājnieku vārtsargs Kristaps Zommers atvairīja, taču bumbu atsita tieši sev priekšā, un pirmais pie tās bija Gauračs, otrreiz vairs nekļūdoties.

Neilgi pēc tam Gauračs, kuram šie bija otrie vārti sezonas ievadā, iesaistījās nelielos asumos laukuma vidū, par ko saņēma brīdinājumu. „Liepāja” centās atgūt iniciatīvu un aktīvi devās uz priekšu. Spēles izskaņā ļoti labu tālsitienu izdarīja Jānis Ikaunieks, taču Jevgeņijs Ņerugals Jūrmalas vārtos paspēja noreaģēt, un „Spartaks” nosargāja savu sezonas pirmo uzvaru. „Liepāja” tikmēr vēl pat nav atvērusi šosezon gūto vārtu rēķinu.

autors : sportacentrs.com