Svētdien, 26.maijā 15:00, stadionā “Daugava” FK Liepāja uzņems Optibet Virslīgas 2019.gada pārsteiguma autorus FK Valmiera Glass/Via.

Liepājnieki sezonas pirmo apli noslēdza ar 7 punktiem 8 spēlēs, kas bija sliktākais rezultāts, kāds ir bijis FK Liepāja pastāvēšanas vēsturē. Turpinājumā FK Liepāja veica izmaiņas treneru korpusā, no amata atbrīvojot Gordonu Jangu un tā vietā stājās Aleksandrs Starkovs. Otro apli liepājnieki iesāka ar neizšķirtu pret FK RFS, turpinājumā sāpīgs zaudējums spēles izskaņā pret Jūrmalas Spartaks, bet pēc tā tika izcīnītas divas uzvaras 1:0 pret FK Jelgava un 2:1 pret FK METTA. Šobrīd FK Liepāja turnīra tabulā ar 14 punktiem atrodas 7.vietā, bet ar labām iespējām pakāpties augstāk, jo tikai 3 punkti šķir līdz 4.vietai. FK Liepāja sezonas sākumā cīnījās ar traumu epidēmiju, vienu brīdi pat 11 spēlētāji bija savainoto sarakstā. Vēl aizvien liepājnieku lielākā problēma ir momentu realizācija, dalīta pēdējā vieta ar FK Jelgava, abas komandas guvušas tikai 10 vārtus. Atkāpšanās ceļa vairāk nav un FK Liepāja ir jāsāk realizēt savi momenti, lai pēc iespējas ātrāk sāktu vākt maksimālos punktus katrā spēlē.

FK Valmiera Glass/ViA ir viena no lielākā pārsteiguma autoriem. Iepriekšējās sezonas pastarīte šogad rāda ļoti saturīgu sniegumu. Pirms sezonas piesaistot vairākus zināmus spēlētājus, kā arī liepājniekiem labi pazīstamo treneri Tamazu Pertiju. Valmiera šobrīd atrodas 3.vietā turnīra tabulā un tur atrodas diezgan stabili, pat ar iespējām pacelties augstāk. Divreiz pārspēti Latvijas čempioni Riga FC, tas vien parāda, ka šogad FK Valmiera Glass/ViA ir nopietns spēks čempionātā.

Abas komandas svētdien vēlēsies izcīnīt 3 punktus, ja liepājniekiem tas ir vajadzīgs, lai visiem pierādītu, ka nav šī gada neveiksminieki, bet FK Valmiera Glass/ViA 3 punkti vajadzīgi, lai turpinātu savu pelnrušķītes stāstu un mēģinātu jau noķert abas līdervienības no galvaspilsētas.

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtinš Sīlis