FK Liepāja ir noslēguši savu pirmssezons treniņprocesu Kiprā.

Jau no 4.marta liepājnieki gatavojas sezonai Liepājā.

Liepājnieki aizvadīja vairākas pārbaudes spēles, 0:2 pret Slask Wroclaw, 0:3 pret FC UFA, 1:1 pret FC Universitatea Cluj, 1:2 pret Ararat Armenia, 1:3 pret Helsinborg IF un 6:2 pārliecinoši uzvarēta APOEL FC otrā komanda.

Lai arī pārbaudes spēlēs uzvaras brīži bija maz, tas šoreiz nebija svarīgākais. Komandas sastāvs salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir mainījies, tādēļ, galvenam trenerim Andrejam Kaļiņinam galvenais uzdevums bija pārbaudīt visu spēlētāju spēju robežas un izveidot komandas kodolu, kas būs tie spēlētāji, kuri centīsies komandu atgriezt līderu saimē 2020.gadā. 

Līdz ar jauno nolikumu par leģionāru limitu palielināšanu, liepājnieki sastāvam piesaistījuši Latvijas čempionātam pietiekoši skaļus uzvārdus, no Dinamo Minsk pievienojies Seidu Yahaya, no Brazīlijas augstākās līgas Guimaraes Gerson, kurš arī vairākas sezonas aizvadījis Lechia Gdansk, kuru šobrīd pārstāv Kristers Tobers, ar Pasaules Kausa pieredzi Tunisijas nacionālā izlasē, liepājniekiem pievienojies Rami Bedoui, kā arī uzbrucēju līniju papildinājis talantīgais Ukrainas spēlētājs Dymtro Semeniv.

No vietējiem spēlētājiem pievienojušies tādi, spēlētāji kā Edgars Vardanjans, kurš vairākas sezonas bija viens no līderiem Jūrmalas Spartaks, bet tad veselības problēmu dēļ bija jāpārtrauc futbols. Liepājnieki ar cerībām raugās, ka tieši FK Liepāja sastāvā Edgars atgriezīsies futbolā, tāds kādu viņu atceras viņa labākajās sezonās.

FK Liepāja sastāvā atgriezies arī Artūrs Karašausks, kurš vairākkārtīgi ir pierādījis, ka var būt komandas līderis un izšķirt spēles likteni, pēdējā sezona nebijā tā veiksmīgākā Artūram, bet sezonai gatavojas ar komandu jau no treniņnometnes sākuma un ir gatavs atkal uzspīdēt virslīgas čempionātā un labāko bombardieri galvgalī.

FK Liepāja sezonas pirmo spēli aizvadīs izbraukumā, kur tiksies ar pagājušā gada pāridarītājiem BFC Daugavpils, vienīgā komanda kura atņēma visus punktus liepājniekiem. Vai liepājnieki spēs reabilitēties par iepriekšējo sezonu, to jau redzēsim drīzumā.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis