Smags darbs un daudz laika ieguldīts gatavojoties jaunajai sezonai. Visi gaidīja sezonas startu, kas bija plānots 13.martā, kad iepriekšējās sezonas pārsteigums Valmiera FC uzņemtu Riga FC, bet dēļ vīrusa COVID-19, Optibet virslīgas čempionāta starts tika atcelts. 

Liepājniekiem bija plānota sezonas pirmā spēle Daugavpilī, kur būtu jātiekas ar labi zināmiem BFC Daugavpils futbolistiem. 

12.marta vakarā, ārkārtes sēdē LFF pieņēma lēmumu, ka čempionāta sākums tiek atcelts, kā minimums līdz 14.aprīlim. 

Šonedēļ, jau mazliet mierīgākā gaisotnē, gan virslīgas klubi gan Latvijas Futbola Federācija sāk apzināt zaudējumus, kā arī iezīmēt vēlamo sezonas sākuma datumu pie pozitīvas situācijas valstī. Sezonas sākums šobrīd ir pārlikts uz 5.maiju, protams, ja valstī tiks atcelts ārkārtas stāvoklis 14.aprīlī un COVID-19 vīrusa uzliesmojums būs beidzies. Tā pat ir diskutēts jau par kalendāra izmaiņām.

Liepājnieki gatavojoties sezonai aizvadīja divas treniņnometnes Kiprā un atgriezās no tām 1.martā, turpinājumā aizvadīja treniņus Liepājā, stadiona “Daugava” rezerves laukumā, kur arī pārbaudīja savus spēkus pret tuvāko rezervju, jeb dublieru komandu.

Pēc izziņotā ārkārtas stāvokļa valstī FK Liepāja galvenais treneris, spēlētājiem iedeva 3 dienas brīvas, lai mazliet atpūstos un sakārtotu domas, bet pirmdienā atgriezās visi laukumā, ievērojot likumus aizvadīja treniņus aiz slēgtām durvīm un ne vairāk kā 30 cilvēku grupā. Šobrīd liepājnieki arī tos vairāk neaizvada un katram spēlētājam ir izstrādāta individuāla programma, lai uzturētu sevi formā un būtu gatavi brīdim, kad tiks paziņots sezonas sākums. 

Komandā visi jūtas labi un nevienam nav veselību problēmu, tā pat arī spēlētāji visu uztver saprotoši un ir informēti, kas notiek valstī un visā pasaulē, tādēļ panikas nav.

Protams, ka ir grūti, esi gatavojies sezonai un gaidi pirmo spēli, jo tie vienmēr ir svētki. Šoreiz tas viss ir iepauzēts un nenoteiktu laiku, bet ļoti cerams, ka drīz jau varēsim doties laukumā un parādīt ko spējam, īsu komentāru par notiekošo pauda galvenais treneris Andrejs Kaļiņins.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : fkliepaja.lv