Pie otrā punkta “Optibet” Virlsīgas turnīrā tikuši “Tukums 2000/TSS” spēlētāji, kas viesos cīnījās neizšķirti 2:2 ar “Liepāju”, turklāt mājinieki no zaudējuma aizbēga pašā mača izskaņā.

Abas komandas bija spiestas veikt korekcijas starta sastāvā, jo Tukums 2000/TSS tieši pirms mača lauza līgumus ar saviem pamatsastāva spēlētājiem Romānu Mickeviču un Edgaru Žarski, bet “Liepāju” pēc mača ar RFS ķēra pamatīgs diskvalifikāciju vilnis. Tukumnieki gan mēģināja darīt visu, lai pret novājināto “Liepāju” varētu spēlēt šobrīd labākajā sastāvā, tomēr vienoties ar “Spartaku” neizdevās.

Aktīvāk maču sāka mājinieku, ko varēja arī paredzēt, bet pirmajās desmit minūtēs atzīmējās tikai ar vienu bīstamāku sitienu pa vārtiem, pēc kura Ivans Baturins bumbu ar otro piegājienu tvēra. Ap 13. minūti drošāk uzbrukumā sāka darboties tukumnieki, ar ko, šķiet, pārsteidza mājiniekus, kas aizsargājās visai haotiski, brīžiem vienkārši aizsitot bumbu uz pretējo laukuma pusi. Desmit minūtes pamuļļājušies, liepājnieki atcerējās par uzbrukumu, tika pie diviem stūra sitieniem un otro no tiem arī pārvērta vārtu guvumā. Ar pirmo piegājienu apdraudēt vārtus īsti neizdevās, taču arī viesi bumbu prom neaizsita, tā lēkāja pa vārtsarga laukumu un Seidū Jahaija, atrodoties ar muguru pret vārtiem, ar papēdi iestūma bumbu mērķī.

Guvuši vārtus, liepājnieki nemetās ātri nostiprināt savu vadību, taču septiņas minūtes vēlāk izveidoja vēl vienu momentu, bet divas reizes komandu glāba Ivans Baturins, vispirms neļaujot uzsist Ričarda Fraidejam, bet pēc tam arī atvairot bumbu pēc Amansiu Fortiša sitiena. Krišjānis Zviedris “Liepājas” vārtos pirmo reizi tā pa īstam dabūja iesaistīties spēlē 39. minūtē, kad pēc teicama Mateuša Cetnarska centrējuma nocēla bumbu no Roberta Jaunarāja-Janvāra galvas.

Pirmā puslaika kompensācijas laikā liepājnieki paši sarūpēja iespēju sāncenšiem, kļūdoties pie sava soda laukuma. Viesi nogādāja bumbu pieredzējušajam Cetnarskim, kurš no metriem 19 varēja izdarīt sitienu, atrodoties tieši pretī vārtiem, tomēr šāva pāri.

Pirmo momentu otrajā puslaikā izveidoja mājinieki, bet ar sitienu vārtu rāmī to noslēgt nespēja. Tukumnieku atbilde bija krietni vien asāka. Pēc asprātīgas soda sitiena izspēles spēcīgi pa vārtiem sita Boriss Bogdaškins, tukumnieki tika arī pie atkārtota sitiena, bet liepājnieki visas briesmas novērsa. Dažas minūtes vēlāk vēl viens standarts un Centnarska centrējums tomēr noslēdzās ar vārtu guvumu – vispirms labi ar galvu sita Jaunarājs-Janvāris, Zviedris bumbu atsita sev priekšā, no spēlētāja burzmas tā atlēca pie Gata Lūka, un liepājnieks pārspēja savu bijušo komandu.

Pēc šiem notikumiem spēle manāmi atdzīvojās. Tūlīt pat pie bīstama standarta tika “Liepāja”, jau nākamajā uzbrukumā vārtus apdraudēja tukumnieki, bet vēl divas minūtes vēlāk Zviedris atvairīja bumbu pēc spēcīga Cetnarska sitiena. Protams, kārta pienāca liepājnieku momentam, bet sēdēt ierakumos nedomāja arī “Tukums 2000”. Pamazām gan spēle atkal vairāk pārvācās uz viesu laukuma pusi, kuru pretuzbrukumi kļuva mazāk azartiski, taču iespējas uzbrukt tukumnieki garām nelaida.

74. minūtē vienu no tādām “Tukums 2000” arī pārvērta vārtu guvumā – Raivis Vītolnieks gandrīz neviena netraucēts iegāja soda laukumā un ar spēcīgu sitienu tālajā stūrī pārspēja Zviedri, izvirzot savu komandu vadībā. Un tomēr arī tas vēl nebija pēdējais vārtu guvums. Liepāja aktīvi devās uz priekšu, veidoja momentus, tomēr izcelties atkal spēja pēc standartsituācijas, ko labi izspēlēja divi uz maiņu nākuši spēlētāji – Semeņivs centrēja, Izraels visu apsteidza un krītot iedabūja bumbu vārtos.

 
 

Daudz netrūka, lai divas minūtes vēlāk Vītolnieks vēlreiz izvirzītu vadība tukumniekus, tomēr šoreiz ar sitienu no nedaudz tālākas distances Zviedris galā tika. Ar izglābšanos no zaudējumu samierināties negribēja arī liepājnieki un azartiski metās uz priekšu, tomēr visi notikumi šajā mačā jau bija aiz muguras – 2:2.

Liepāja – Tukums 2:2 (1:0)
Vārti: Jahaja 23, Izraels 85’; Lūks 56’, Vītolnieks 74’
Liepāja: Zviedris, Fraidejs, Žuļevs, Gabovs, D. Ivanovs, Jurkovskis, Ķigurs (Upka 74′), Jahaja, Fortišs (Dodo 54′), Čudars (Izraēls 68’), F. Ivanovs (Semeņivs 68’)
Tukums: Baturins, Aizgrāvis, Jaunarājs-Janvāris, Reingolcs, Pelcis (Ozols 68’) , Lūks, Bogdaškins, Strods, Penkevics (Gailis 72’), Cetnarskis, Vītolnieks
Brīdinājumi: D. Ivanovs, Fraidejs, Žuļevs; Reingolcs, Baturins, Lūks, Pelcis
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv