Šodien “Optibet” Virslīgas 23. kārtas ietvaros tika aizvadīts principiālais Kurzemes derbijs. Uzvaru un trīs punktus izcīnīja “Liepāja”, kas izbraukumā ar 2:0 pieveica “Ventspili”. Abus vārtus otrajā puslaikā guva Dodo. Vispirms viņš realizēja 11 metru soda sitienu, tad aizsniedzās līdz bumbai pēc stūra sitiena izspēles.

Līdz pirmajam momentam ilgi nebija jāgaida. Sestajā minūtē uz priekšu devās Raivis Jurkovskis, kurš nonāca līdz soda laukuma pierobežai un sita ar kreiso kāju, tomēr bumba lidoja secen tālajam apakšējam stūrim. Tas bija vienīgais liepājnieku nopietnais moments pirmajā puslaikā, kamēr “Ventspils” futbolistiem ar pāreju uzbrukumā sekmējās mazliet labāk.

Centrālā figūra bija Lukass Villela. Viņš 17. minūtē atjautīgi laukuma centrā atrada partnerus un ļāva laukuma saimniekiem izveidot skaitlisko pārsvaru. Tika izspēlēts līdz Krisa Ondonga-Mbā sitienam, taču tas tika bloķēts. Nedaudz vēlāk vārtiem uzbruka pats Villela, taču viņa sitiens kritienā no 17 metriem lidoja virs “Liepājas” pārliktņa. Tādējādi pēc 45 minūtēm tablo vēstīja par bezvārtu neizšķirtu.

Arī otrais puslaiks nevarēja lepoties ar uzbrūkošu futbolu – lielākoties noritēja taktiska cīņa laukuma vidusdaļā un problēmas noslēdzošajā trešdaļā. Līdz 63. minūtē “Liepāja” nopelnīja iespēju izpildīt 11 metru soda sitienu. Artūrs Karašausks kreisajā flangā apspēlēja ventspilnieku kapteini Andriju Sahneviču, tika soda laukumā un izspēlēja sieniņu ar Mārtiņu Ķiguru. Taču, saņemot bumbu atpakaļ, Karašausks nevarēja domāt par uzbrukuma turpinājumu – viņu nogāza Dumte Pjagbara.

Šonedēļ Čempionu līgu tiesājušais Andris Treimanis nozīmēja pendeli, un liepājnieks Dodo pārspēja “Ventspils” vārtsargu Konstjantinu Mahnovski – spēcīgs sitiens kreisajā apakšējā stūrī, un Mahnovskim, lai gan tika uzminēts virziens, variantu nebija. 1:0 “Liepājas” labā, Dodo devītais precīzais sitiens sezonā.

Desmit minūtes vēlāk viesiem bija lieliska iespēja dubultot pārsvaru. Izcilu piespēli atdeva Karašausks, uzbrukuma smailē izvedot Ķiguru. Nebija tālu, lai šī saikne atkal būtu rezultatīva – pēc Ķigura sitiena bumba atdūrās pret pārliktni, pret vārtu līniju un izlēca atpakaļ laukumā. Vienu iespēju “Liepāja” neizmantoja, taču nākamo vaļību pretiniekiem nepiedeva.

84. minūtē sezonu “Ventspils” rindās sākušais Eduards Tīdenbergs izspēlēja stūra sitienu un centrēja uz tālo stabu. Apsteidzot mājinieku aizsargus, pirmais pie bumbas bija Dodo, kurš guva savus otros vārtus mačā, desmitos sezonā un nodrošināja “Liepājai” 2:0 uzvaru. Tagad turnīra tabulā komandas šķir divi punkti, turklāt liepājniekiem ir spēle rezervē – mačs mājās pret RFS.

Ventspils – Liepāja 0:2 (0:0)

Vārti: Dodo 64’ (11m), 84’
Brīdinājumi: Ondongs-Mbā, Sahnevičs, Mamā – Joksimovičs, Fraidejs, Tīdenbergs, Žuļevs, Ribka
Ventspils: Mahnovskis, Dusalijevs (Tālbergs 83’), Litvinskis, Mamā (Mčedlišvili 83’), Svārups (Kokins 61’), Villela, Rehviašvili, Ondongs-Mbā (Kozlovs 46’), Sahnevičs, Pjagbara, Varšanidze
Liepāja: Ribka, Ķigurs (Hogans 90’+3), Jurkovskis, Keitā, Dodo, Jahaja, Karašausks (Žuļevs 81’), Simičs, Joksimovičs, Tīdenbergs, Harbačiks (Fraidejs 74’)
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv