Futbola kluba “Liepāja” ģenerālmenedžeris Dāvids Jansons sniedz savu detalizētu skaidrojumu par notikumu gaitu FK Liepāja – FK RFS pārceltās spēles sakarā.

Dāvids Jansons, FK Liepāja ģenerālmenedžeris: “Ņemot vērā, ka pēdējās dienās par daudz apspriestu ir kļuvusi mūsu 17. oktobra spēle pret FK RFS, vēlamies skaidri ar faktiem pastāstīt par notikumu gaitu. 17. oktobrī pēc tā brīža, kad otro reizi FK Liepāja – FK RFS spēlē daļēji izdzisa gaisamas stadionā, saņēmu zvanu no LFF Organizācijas komitejas locekļa Artūra Saļņikova, kurš uzreiz uzdeva jautājumu, vai spēli līdz galam ir iespējams aizvadīt nākamajā dienā. Uz šo jautājumu Saļņikovs saņēma apstiprinošu atbildi, ka ir iespējams, pie tam FK Liepāja bija gatava viesu komandai apmaksāt visus izdevumus, kas ir saistīti ar uzturēšanos Liepājā.

Sekoja vēl viena Orgkomitejas locekļa Jurija Andrejeva konferences zvans visiem sapulces dalībniekiem, proti, spēles delegātam un abu komandu pārstāvjiem. Arī Andrejevs ierosināja spēles atlikušo daļu nospēlēt nākamajā dienā. Tam piekrita arī spēles delegāts Sergejs Braga. Bet RFS pretēji tam vienpersoniski nolēma doties prom no Liepājas un svētdien spēli neaizvadīt! Kāpēc vispār no viena kluba vēlmes nespēlēt šobrīd cietis ir viss čempionāts, un ir izveidojies šāds haoss? 

Pirmdien, 19. oktobrī, jau FK Liepāja sazinājās ar LFF Disciplinārlietu vadītāju Jevgeniju Tverjanoviču-Bori, kas arī apstiprināja, ka pēc viņas domām spēle bija jāaizvada svētdien, bet tas netika izdarīts. Tverjanoviča-Bore pauda pārliecību un arī šobrīd uzskata, ka spēles rezultāts jānosaka laukumā saskaņā ar fair play noteikumiem. LFF DK vadītāja arī atzīmēja, ka nav zināms, kas vispār lems par šo spēli – vai tā būs DK vai Orgkomiteja. Tverjanoviča-Bore vēlējās piedalīties sapulcē, kurā tika lemts par šo spēli, ja to nedarīs LFF DK. Organizācijas komiteja vienbalsīgi lēma, ka spēle ir jāpārspēlē 25. novembrī, un Tverjanovičas-Bores vēlme piedalīties šajā sapulcē nemaz netika izskatīta. Grūti spriest, kas šādā īsā laikā tik kardināli mainījās vai mainīja LFF Orgkomitejas pozīciju, kas pati sākotnēji rosināja izspēlēt maču līdz galam.

23.oktobrī nosūtījām vēstuli LFF DK ar lūgumu šo jautājumu izskatīt DK un pieņemt lēmumu par tehniskā zaudējuma piešķiršanu (0:3) un 700 eiro sodu RFS komandai par to, ka tā ir atteikusi no spēles aizvadīšanas nākamajā dienā. 27. oktobrī vēstulē DK lūdzām izskatīt šo jautājumu paātrināti, uz ko saņēmām atbildi, ka, iesniedzot iesniegumu DK, ir jāsamaksā 150 eiro. To arī uzreiz izdarījām un no rīta nosūtījām maksājuma uzdevumu.”

Spēles delegāta Sergeja Bragas ziņojums par 17.oktobra spēli starp FK Liepāja un RFS

FK Liepāja uzskata par nepieciešamu uzsvērt, ka šis bezprecedenta gadījums Latvijas futbolam ir jāizskata operatīvi, objektīvi un stingri saskaņā ar LFF noteikumiem. Jebkurā gadījumā mūsu klubs patur tiesības LFF statūtu 58. pantā paredzēto pilnvaru īstenošanas ietvaros pārsūdzēt LFF disciplinārlietu struktūru lēmumus Sporta arbitrāžas tiesā Lozannā.

autors : fkliepaja.lv

foto : fkliepaja.lv