“Optibet” futbola Virslīgā aizvadītās sezonas vicečempione RFS principiālā mačā pret “Liepāju” sarūpēja pretiniekiem atkārtotu lielāko zaudējumu kluba vēsturē (4:0). Spēlē, kurā pirmajā puslaikā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Artūrs Zjuzins, RFS vadībā bija jau no otrās minūtes, bet “Liepājas” spēle pilnībā pajuka pēc palikšanas mazākumā pirmā puslaika izskaņā.

RFS pirms izlašu pārtraukuma divās spēlēs bija guvusi tikai punktu, kamēr “Liepājai” pēc lielās uzvaras pār “Mettu” bija sekojusi neveiksme pret “Riga”. RFS šodien izdevās gūt sezonas pirmo uzvaru, kā arī revanšēties par iepriekšējās sezonas pēdējo savstarpējo maču, kurā “Liepāja” uzvarēja 2:0 un dzēsa rīdzinieku cerības pacīnīties par čempionu titulu.

RFS un “Liepāja” šīs pēdējās spēles sakarā rudenī bija apmainījušās ar dzēlībām un pārmetumiem, meklējot vainīgos, kādēļ netika pabeigta spēle oktobrī, kad Liepājas stadionā radās problēmas ar apgaismojumu. Abas komandas solīja meklēt savu taisnību juridiski, un viss beidzās ar to, ka RFS iesniedza prasību starptautiskajā arbitrāžas tiesā. Šīs prasības iznākums nav zināms, bet šodien RFS savu “taisnību” ieviesa laukumā, kas ļāva pacelties uz ceturto vietu tabulā, apsteidzot arī Liepāju.

“Liepāja” četrus vārtus Virslīgas spēlē nebija ielaidusi kopš pagājušā augusta (1:4 pret “Riga”), kamēr ar četru vārtu starpību šis klubs savus septiņus gadus ilgajā vēsturē bija zaudējis tikai vienreiz – 2014. gadā pret Rīgas “Daugavu”.

“Liepājai” šodien sākumsastāvā nebija Latvijas izlases futbolistu Dāvja Ikaunieka un Mārtiņa Ķigura, tāpat nespēlēja Melnkalnes izlases aizsargs Marko Simičs. Savukārt RFS sākumsastāvā bija Artūrs Zjuzins, kurš sezonas sākumā bija spēlējis tikai dažas minūtes, taču piedalījās divās Latvijas izlases spēlēs, kā arī marta vidū nespēlējušie leģionāri Tomāšs Šimkovičs un Petrs Marešs.

Tieši Zjuzins kļuva par pirmā puslaika galveno varoni, turklāt pamatus tam viņš ielika ļoti ātri, jau pavisam drīz pēc centra izspēles izmantojot čehu pussarga Petra Mareša piespēli un raidīja sitienu vārtos. Marešam debijas spēlē Virslīgā vajadzēja tikai pusotru minūti, lai noorganizētu vārtu guvumu. RFS arī puslaika turpinājumā uzbruka vairāk un pārliecinošāk, kamēr “Liepājai” asu pretuzbrukumu izveidoja Artūrs Karašausks, kas beidzās ar sitienu pa vārtu pārliktni.

Svarīgs brīdis pienāca pirmā puslaika izskaņā, kad Vadims Žuļevs laukuma centrā asi apturēja Emersonu, noraujot RFS uzbrukumu. Žuļevam jau bija brīdinājums, un RFS spēlētāji aktīvi pieprasīja vēl vienu, taču galvenais tiesnesis sākumā kartītes paturēja kabatā. Emersons gan bija cietis pamatīgāk nekā vienkārši nokritis, un tiesnesis pēc asiņu pamanīšanas uz RFS futbolista ķermeņa tomēr sodīja Žuļevu ar otro brīdinājumu un noraidījumu. “Liepāja” nepaspēja ar šo triecienu samierināties, kad puslaika izskaņā RFS panāca jau 2:0. Vēlreiz lieliski spēlēja Zjuzins, no soda laukuma malas piespēlējot uz vārtu priekšu, kur Žigam Lipuščekam no pāris metriem atlika tikai trāpīt tukšos vārtos.

Otrā puslaika sākumā, kad jau bija notikusi pielāgošanās “Liepājas” noraidījumam, RFS pārsvars bija milzīgs. Pāris labas sitiena pozīcijas neizmantoja Sedriks Kuadio, kamēr “Liepāja” varēja priecāties, ka par atklātu iebraukšanu kājās no aizmugures Vjačeslavs Isajevs saņēma tikai dzelteno kartīti. Šimkovičs gan sodīja pa savam, trāpot tiešo brīvsitienu pāri stāvošajai sieniņai vārtu tuvējā malā.

Puslaika turpinājumā “Liepāja” atsevišķās reizēs radīja draudus RFS vārtiem, gar pašu vārtu stūri aizlidoja Karašauska sistā bumba, pāris reizes veiksmīgi nospēlēja Rīgas vārtsargs Čerņausks, taču RFS uzbrukumi bija daudz bīstamāki. Tas noveda pie rezultāta 79. minūtē, kad Marešs asi pa zemi iespēlēja uz soda laukuma priekšu, kur Darko Lemajičs atrada brīvu brīdi apstrādāt bumbu, apgriezties un raidīt to vārtos, nokārtojot spēles gala iznākumu 4:0.

 

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv