UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmo spēli aizvadījusi “Liepāja”, kas izbraukumā Bulgārijas galvaspilsētā tika pie neizšķirta 0:0 pret spēcīgo Sofijas CSKA. Attiecīgi galvenā intriga šajā duelī tiek atlikta uz atbildes spēli Liepājā, kas notiks pēc nedēļas.

Sofijas CSKA ir 31 reizi kļuvusi par Bulgārijas čempioni, savulaik spēlējusi Eiropas spēcīgākā klubu turnīra pusfinālā un iepriekšējā sezonā bija UEFA Eiropas līgas grupu turnīra dalībniece, attiecīgi tika uzskatīta par izteiktu favorīti mačā pret “Liepāju”, kas turklāt pati neaizvada pašu veiksmīgāko sezonu un Latvijas Virslīgā krietni atpaliek no labāko trijnieka.

 

Par spīti komandu statusam un ļoti atšķirīgajai finansiālajai rocībai, “Liepāja” prata iegūt neizšķirtu 0:0, turklāt spēles statistikas ziņā nemaz tik īpaši neatpalika no pretiniekiem. “Liepāja” kontrolēja bumbu 46% spēles laika, un abas komandas veica pa viena sitienam vārtu rāmī, kamēr kopējā sitienu skaitā CSKA bija pārsvars 9:5.

Izbraukuma spēlē Sofijā “Liepājai” bija lieliska iespēja izvirzīties vadībā 25. minūtē, taču baltkrievu leģionāram Dmitrijam Bagam neizdevās sitiens. Nedaudz vēlāk viņam jau izdevās ļoti bīstams sitiens no distances, taču bumba nolidoja nedaudz garām vārtiem.

Lieliska vārtu gūšanas iespēja pirmajā puslaikā bija arī CSKA, taču “Liepājas” vārtsarga Kristapa Zviedra apspēlēšana neizdevās. Kopumā pirmajā puslaikā ritēja piesardzīga spēle, un tas turpinājās arī otrajā puslaikā, tiesnesim pieļaujot daudz fiziskas cīņas starp abām komandām.

 

Otrajā puslaikā “Liepājas” rindās debitēja Valērijs Šabala, taču liepājniekiem mača izskaņā nācās vairāk spēlēt aizsardzībā. Ar pretinieku spiedienu izdevās veiksmīgi tikt galā, un savi vārti tika nosargāti, iegūstot ļoti vērtīgu neizšķirtu izbraukumā, turklāt arī vārtu negūšana izbraukumā vairs nav tik svarīga, ņemot vērā UEFA mainītos noteikumus par izbraukumā gūtajiem vārtiem, proti, Liepājā arī neizšķirts 1:1 un 2:2 nozīmēs papildlaika nepieciešamību.

auotrs : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv