Šodien 22.augustā FK Liepāja, savu skatītāju priekšā uzņēma BFC Daugavpils Latvijas Kausa 1/4 fināla spēlē.

Liepājnieki tieši pēdējo oficiālo spēli aizvadīja pret BFC Daugavpils, kad izbraukumā Optibet Virslīgas ietvaros spēlēja neizšķirti, bet šodien jau spēles cena bija pavisam cita, uzvarētājs iekļūst Latvijas Kausa 1/2 finālā, kas liepājniekiem nozīmē soli tuvāk eirokausiem 2022.gada sezonā.

1.puslaiks iesākās ar abu komandu dinamisku futbolu, kā liepājnieki tā viesi no Daugavpils izveidoja vairākas bīstamas epizodes un, kas zīmīgi abas komandas norībināja vārtu stabus. Ilgi nebija jāgaida, kad liepājnieki pārņēma spēles iniacitīvu un vairāk kontrolēja bumbu, bet viesi pacietīgi gaidīja, lai dotos pretuzbrukumos.

Vairākas labas iespējas atklāt rezultātu bija Mārtiņam Ķiguram, bet tās netika izmantotas, FK Liepāja diezgan nospiedoši kontrolēja bumbu, bet nespēja iespējas pārvērst vārtu guvumos, ejot atpūtā rezultāts 0:0.

2.puslaikā liepājnieki turpināja dominēt laukumā, bet BFC Daugavpils turpināja kompakti darboties aizsardzībā, spēles gaita liecināja, ka viesi centīsies liepājniekus pārspēt 11 metru soda sitienu sērijā, nevis spēles 90 minūtēs.

Pēc nospēlētiem diviem puslaikiem, rezultāts nemainīgs 0:0, turpinājumā papildlaiks.

1.papildlaiks vēl aizvien bija liepājnieku pārvaldībā, laukumā bija redzams, ka spēlētājiem enerģija ir izsīkusi, bija vērojami vairāki tehniski brāķi. Pēc spēlētām nu jau 105 minūtēm rezultāts nemainīgs 0:0.

2.papildlaikā visiem klātesošajiem, kā arī skatītājiem pie TV ekrāniem likās, ka uzvarētājs netiks noskaidrots, bet to visu mainīja Jevgēnijs Biarozkins, kas 2.papildlaika pēdējās sekundēs izrāva uzvaru liepājniekiem.

FK Liepāja izcīnīja smagu uzvaru un iesoļoja Latvija Kausa 1/2 finālā.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : fkliepaja.lv