Futbola klubs “Liepāja” gatavojoties 2022.gada Optibet virslīgas sezonai, 29.janvārī devās uz Turciju, kur aizvadīs 4 nedēļu treniņnometni.

Liepājnieki ieradās 29.janvārī vēlā vakarā, bet jau nākošā dienā uzsāka treniņu procesu, katru dienu plānojot aizvadīt divus treniņus, kā arī visas treniņnometnes laikā vairākas pārbaudes spēles.  Pirmā pārbaudes spēle jau bija paredzēta 2.februārī pret Kazahstānas augstākās līgas komandu – Kyzylzhar. Slikto laika apstākļu dēļ, krusa, vētra, lietus, zibens, spēle tika atcelta. Atcelto spēli liepājnieki centās kompensēt ar sparingu nākamā dienā pret Polijas 1.līgas komandu Zaglebie Sosnowiec. Spēlei iesākoties atkal laikapstākļi pasliktinājās un tika nolemts 23.minūtē pārtraukt spēli. Treniņnometnes sākums bija neizdevies un sarausts, tādēļ, ka lielais lietus un vējš neļāva arī aizvadīt pilnvērtīgus treniņus uz laukuma, komanda gatavojas trenažieru zālē. 

Nākamā gaidāmā spēle bija paredzēta 5.februārī, kas arī tika aizvadīta, FK Liepāja tikās ar FC UFA no Krievijas augstākās līgas, tādējādi, beidzot liepājnieki varēja pārbaudīt savus spēkus laukumā. Spēles sākums labāk iesākās pretiniekiem, kas arī vairāk kontrolēja bumbu, bet FK Liepāja ļoti labi spēja nospēlēt savu vārtu priekšā, lai neitralizētu pretinieku uzbrukumus.

2.puslaika sākumā pēc Marko Simic piespēles, skaistā reidā pret vārtsargu izskrēja Mikhail Hardzeichuk, Baltkrievu izlases treneru korpusam vērojot spēli, Miša izvirzīja vadībā FK Liepāja 1:0. Turpinājumā liepājnieki vairāk sāka kontrolēt spēles gaitu, lai arī 60.minūtē liepājnieku treneris samainīja vairāk kā pusi sastāva, tas nemainīja spēles ritējumu, pat vēl vairāk. Pēc Hogan Ukpa piespēles otros vārtus komandas labā guva Nemanja Belakovic 2:0.

Turpinājumā FC UFA centās sadeldēt rezultātu, kas arī izdevās, kad neveiksmīgs rikošets un bumba ielidoja Luka Radotic vārtos 2:1, spēles gala rezultāts.

Turpinājumā liepājniekiem vēl paredzētas 4 pārbaudes spēles treniņnometnē un tad dosies atpakaļ uz Liepāju, lai jau pēdējas divas nedēļas gatavotos Latvijā.

 

fkliepaja.lv