“Optibet” Latvijas futbola virslīgas vadībā nostiprinājusies “Liepāja”, kas pirmā ielaida vārtus, tomēr atbildēja ar pieciem precīziem sitieniem un izcīnīja piekto uzvaru piecās spēlēs – 5:1 izbraukumā pār “Mettu”, kas iepriekšējās kārtās atņēma punktus pagājušās sezonas labākajām komandām RFS (1:1) un “Valmierai” (1:1).

• Pirmā puslaika vidū vadību ieguva “Metta”, 11 metru soda sitienu beidzot realizējot Lūkasam Vapnem, kurš martā neiesisto pendeļu sēriju turpināja pret Vācijas U21 izlasi.

 

• Pendeli rīdzinieki nopelnīja pēc vēl vienas Sedinā Keitā rupjas kļūdas. Senegāliešu aizsargs zaudēja bumbu pie sava soda laukuma, un Roberts Savaļnieks nogāza Jāni Grīnbergu un asā manierē sabāra Keitā.

• Par pirmā puslaika varoni gan kļuva Ēriks Punculs, kurš 37. minūtē izcēlās ar lielisku tālšāvienu, bet 44. minūtē pēc teicamas Savaļnieka piespēles iesita arī ar galvu – 2:1. Pagājušajā sezonā Punculs “Valmierā” sāka tikai trīs spēles un neguva vārtus, bet šosezon iesitis jau četrus.

• Otrajā puslaikā divus vārtus pēc Savaļnieka standartsituācijām guva arī melnkalniešu aizsargs Marko Simičs, taču 4:1 viņš panāca par savainojuma cenu – liepājniekam kliedzot sāpēs, viņš tika nonests no laukuma.

• Pamatlaika izskaņā piektos vārtus kurzemniekiem nokārtoja divi uzmainīti spēlētāji – pēc Artūra Karašauska centrējuma Mārtiņš Ķigurs no vārtu priekšas guva savus pirmos vārtus sezonā (5:1).

• Virslīgā debitēja mājinieku audzēknis Noa Meroža, kurš pilngadību sasniegs jūlijā.

Metta – Liepāja 1:5 (1:2).
Vārti: Vapne 22′ (11m) – Punculs 37′, 44, Simičs 56′, 73′, Ķigurs 88′.
Brīdinājumi: Fedorovičs – Savaļnieks.
Metta: Beks, Zeņģis (Melnis 59′), Kļuškins (Meroža 79′), Puzirevskis (Pūlis 67′), Novikovs, Vientiess, Fedorovičs, Grīnbergs, Vapne, Kirkils (Rēķis 46′), Uldriķis.
Liepāja: Zviedris, Punculs (Ķigurs 62′), Strumija, Belakovičs, Villela, Savaļnieks (Tīdenbergs 85′), Gordeičuks (Karašausks 62′), Isajevs, Simičs (Tkačuks 75′), Ukpa, Keitā (Markinjuss 62′).
Galvenais tiesnesis: Vitālijs Spasjonņikovs.

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv