Latvijas “Optibet” futbola Virslīgas 10. kārtas pēdējā spēlē viena no turnīra favorītēm “Liepāja” izbraukumā ar rezultātu 3:1 sakāva debitanti “Super Nova Salaspils”.

• Kā iepriekš bija paredzams, tad bīstamāk uzbruka liepājnieki, tomēr asus prettriecienus veica arī “Super Nova”, uzbrukuma smailē divreiz ar bumbu labās pozīcijās nonākot Vugaram Askerovam, kura spēcīgus sitienus ar pūlēm atvairīja Krišjānis Zviedris.

 “Liepāja” vadībā izvirzījās cīņas 36. minūtē, kad stūra sitienā pēc Roberta Savaļnieka centrējuma bumbai ar galvu rezultatīvi pieslēdzās serbu snaiperis Nemaņa Belakovičs – 1:0. Dažas minūtes vēlāk viesi no Kurzemes bija ļoti tuvu, lai dubultotu pārsvaru, vienam no “Super Nova” futbolistiem kritienā bumbu ar galvu raidot pret savu vārtu stabu.

• Otrais puslaiks izvērtās trīskārt rezultatīvāks nekā iepriekšējais. 50. minūtē pēc vēl vienas Savaļnieka veiktas stūra sitiena izspēles “Liepājas” urugvajiešu leģionārs Martins Marta panāca 2:0. Pēcāk vairākas minūtes cīņa laukumā kļuva jūtami mierīgāka.

 

• Šķietamo mieru 60. minūtē pārtrauca liepājnieku vārtsarga Zviedra rupja kļūda saspēlē ar saviem aizsargiem, bumbu teicamā pozīcijā pārtverot Marko Regžam, kurš ar spēcīgu sitienu neatstāja Zviedrim nekādas cerības un samazināja rezultāta starpību – 1:2.

• Nervozās cīņas liktenis tika izšķirts vien 83. minūtē, kad ātrā uzbrukuma noslēgumā izrāvās un sitienu izdarīja baltkrievs Mihails Hardzejčuks, kura raidīto bumbu aizskāra, taču ne pietiekami spēcīgi atsita “Super Nova” vārtsargs Kristaps Zommers. Pie atlēkušās bumbas pirmais tika uz maiņu laukumā nākušais Dodo, kurš to trieca tukšos vārtos – 3:1.

• Spēles izskaņā laukumu priekšlaicīgi pameta “Liepājas” pamatvārtsargs Zviedris, kurš iedzīvojās savainojumā.

“Super Nova Salaspils” – “Liepāja” 1:3 (0:1)
Vārti: M. Regža 60′ – Belakovičs 36′, Marta 50′, Dodo 83′.
Brīdinājumi: Skļarenko 21′.
Super Nova: Zommers – Skļarenko, Zelmanis, Semjonovs, Šakurovs, Ozoliņš, Sprukulis, M. Regža, Miņins, Rullis, Askerovs.
Liepāja: Zviedris – Keitā, Kārkliņš, Marta, Strumija, Savaļnieks, Punculs, Ukpa, Hardzejčuks, Villela, Belakovičs.
Galvenais tiesnesis: Jevgēnijs Vasjukovs.

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv