UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmo kārtu pārvarēt izdevās “Liepājas” futbolistiem, kuri, pateicoties diviem 11 metru soda sitieniem, ar rezultātu 3:1 uzveica Kosovas komandu “Gjilani”.

• Pēc izgāšanās Latvijas kausā Tamazs Pertija lēma par Igora Tarasova atstāšanu uz rezervistu soliņa. Savukārt liepājnieku sākumsastāvā devās Krišs Kārkliņš, kurš kreisajā aizsardzības malā nomainīja Slavišu Radoviču.

 

• Spēles ievadā kurzemniekiem daudz nācās spēlēt bez bumbas, jo “Gjilani” futbolisti to pacietīgi pieturēja un provocēja mājiniekus uz noteikumu pārkāpumiem, liekot cīņai būt saraustītai un neļaujot Pertijas padotajiem ieiet spēles ritmā.

• Ar spēles 17. minūti “Liepāja” pārņēma bumbas kontroli un iespieda kosoviešus aizsardzības zonā. Tomēr uzbrukumu un lēmumu pieņemšanas ātrums mājinieku komandai bija pārāk lēns un “Gjilani” futbolistiem lielas briesmas pie saviem vārtiem neradās.

• Neko ļoti bīstamu 37 minūtēs tā arī neizveidojot, Pertija lēma, ka jau pirmajā puslaikā pienācis laiks veikt sastāva izmaiņas, sūtot laukumā Artūru Karašausku.

• Puslaika izskaņā Kosovas čempionāta pērnās sezonas ceturtās vietas ieguvēja nokārtoja mājiniekiem vairākus dzeltenos plāksterus, uzkarsējot “Liepājas” spēlētāju asinis un liekot viņiem iesaistīties liekās diskusijās ar spēles soģi. Puslaikam beidzoties ar 0:0, apmierinātāki uz ģērbtuvēm varēja doties “Gjilani” futbolisti.

• Otrā puslaika sākumā cīņā “Gjilani” soda laukumā nogāzts tika Dodo un uz kosoviešu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Ar garu ieskrējienu Artūrs Karašausks blieza pendeli vārtu labajā stūrī, panākot rezultātu 1:0 un izlīdzinot sērijas rezultātu.

• Prieks par gūtajiem vārtiem kurzemniekiem bija pavisam īss, jo pusotras minūtes laikā “Liepājas” aizsardzība kapitulēja. Pēc iespēles soda laukumā pavisam nepiesegts palika Blerims Krasniči, kurš no vārtu priekšas trieca bumbu garām Krišjānim Zviedrim, atgūstot Kosovas komandai labvēlīgo neizšķirtu.

• 63. minūtē par traku tālsitienu izšķīrās Karašausks, tŗāpot pa vārtu stabu salaidumu vietu. No negaidītā sitiena “Gjilani” futbolisti palika kā iemīti zemē un pie atlēkušās bumbas pirmais bija Nemaņa Belakovičs, atgūstot “Liepājai” vadību ar 2:1.

• Otrā puslaika vidū pēc stūra sitiena “Liepāja” ar otro vilni centās panākt vadību arī visā sērijā. Belakoviča celto bumbu sadalīt nesanāca Dodo un Hreļičam, bumbu aizraidot garām kosoviešu vārtiem.

• Četras minūtes līdz pamatlaika beigām “Liepāja” nereaģēja uz pretinieku spēlētāja vāļāšanos pa zemi un turpināja doties uz priekšu. “Gjilani” apturēja Karašausku ar noteikumu pārkāpumu un uz viesu vārtiem otro reizi tika nozīmēta pendele. Arī otro 11 metru soda sitienu kurzemnieki realizēja, precīzi vārtu kreisajā apakšējā stūrī bumbu raidot Dodo. Ar rezultātu 3:1 liepājnieki pacēla uz sava ceļa esošo kosoviešu barjeru un iekļuva Konferences līgas otrajā kvalifikācijas kārtā.

• Konferences līgas otrajā kārtā “Liepāja” tiksies ar labi zināmo Šveices klubu no Bernes – “Young Boys”. Savās mājās dueļa pirmo dueli liepājnieki uzņems 21. jūlijā.

“Liepāja” – “Gjilani” 3:1 (0:0)
Vārti: Karašausks 48′ (11m), Belakovičs 64′, Dodo 86′ (11m) – Krasniči 51′
Brīdinājumi: Kapuns, Strumija, Villela, Migels, Belakovičs, Dodo – Lanzeni, Hokša
Liepāja: Zviedris – Kārkliņš, Marta, Hreļičs, Savaļnieks – Kapuns (Karašausks 37′), Migels, Villela (Belakovičs 46′), Strumija – Soladio (Tarasovs 90’+2), Dodo.
Gjilani: Količi – Krivanjeva, Prekazi, Bečja (Islams 90′) – Hokša, Lanzeni (Halili 62′), Dabičajs, Zaberdžajs (Musolli 62′) – Kelmendi, Krasniči, Kalē (Zeka 68′).
Galvenais tiesnesis: Ture Hansens (Norvēģija)

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv