27.jūlijā 10:00 no rīta liepājnieki ar līgumreisu no Liepājas pilsētas lidostas devās uz Šveici, Cīrihi, lai tālāk jau dotos uz Berni, kur 28.jūlijā aizvadīs atbildes spēli Eiropas Konferences līgas kvalifikācijā pret vietējo BSC Young Boys.

 

Pirms nedēļas Šveices viens no spēcīgākajiem klubiem viesojās Liepājā un tikai 72.minūtē spēja gūt vārtus, dodoties atpakaļ uz Šveici ar minimālu uzvaru 1:0 pār FK Liepāja.

Lai arī iepriekšējā spēlē, tā pat kā gaidāmajā izteikts favorīts ir BSC Young Boys, liepājnieki spēja un cerams, ka arī spēs parādīt pretsparu Šveicē.

Liepājnieki uz Šveici devušies tādā pašā sastāvā kā bija uz spēli 14.jūlijā, vienīgi nomināli trešais vārtsargs Ņikita Pinčuks ir palicis Liepājā, jo treniņā ir iedzīvojies nelielā rokas savainojumā. 

Gaidāms, ka spēle Bernē ritēs līdzīgā manierē kā Liepājā, kad BSC Young Boys vairāk centīsies kontrolēt bumbu, bet liepājnieki pacietīgi gaidīs savu izdevību pretuzbrukumā. Svarīga loma būs komandas līderiem, Savaļniekam, Dodo, Strumia, Karašausks, pēdējais, lai arī biežāk spēli uzsāk nākot uz maiņu, vairākkārtīgi ir pierādījis, ka tieši viņš var izšķirt spēles likteni. Teicama izdevība Artūram bija arī Liepājā, kas netika izmantota, cerams, ka šādas iespējas būs arī izbraukuma spēlē un Artūrs tās nelaidīs vējā.

Šī pāra uzvarētājs divu spēļu summā, nākamā kārtā iespējams, tiksies ar Jāņa Ikaunieka pārstāvēto KUPS no Somijas, kas sacenšas ar Moldovas trešo spēcīgāko komandu “Milsami”, kur šobrīd pēc pirmās spēles rezultāts ir 2:2.

Šīs dienas spēles sākums pēc vietējā laika ir 20:00, bet Latvijā tas ir 21:00.

Turam īkšķus par liepājniekiem un ceram, sasniegt vēl nesasniegtas virsotnes Eiropas skatuvē.

autors : fkliepaja.lv

foto : fkliepaja.lv