Šodien tika aizvadīta viena spēle ”Optibet” Latvijas futbola Virslīgas ietvaros. Tā bija iepriekš pārceltā 22. kārtas spēle starp ”Liepāju” un ”Daugavpili”. Panākumu sīvā cīņā ar 2:1 šoreiz izcīnīja ”Liepāja”.

• Rezultāts tika atklāts jau 14. minūtē, kad ”Daugavpili” ātrajā uzbrukumā vadībā izvirzīja Džozefs Janki.

 

• Viesu svinības gan aprāvās 23. minūtē, kad uz viņu vārtiem tika nozīmēts soda sitiens. To realizēja Luizs Paulo Hilario jeb Dodo, atgriežot neizšķirtu uz tablo.

• Pirmajā puslaikā rezultāts nemainījās, taču otrajā liepājnieki sāka aktīvāk uzbrukt. Pakāpeniski tika veiktas vairākas spēlētāju nomaiņas, kā arī 57. minūtē tika piespriests brīdinājums viesu futbolistam Kvaratshelijam.

• ”Liepāja” sodu izspēlēja, veicot bīstamu centrējumu, taču lieliski vārtos darbojās Vladislavs Kurakins, kā arī pēcāk laukuma spēlētāji vārtu priekšā.

 

• Pēc nepilnām trim minūtēm viesi gan pieļāva liktenīgu kļūdu. ”Daugavpils” nogulēja sāna auta izspēli. Bumba ātri vien tika iecentrēta vārtu priekšā, kur precīzs atkal bija Dodo, apsteidzot abus ”Daugavpils” centra aizsargus un panākot 2:1.

• 65. minūtē pie dzeltenās kartītes tika arī ”Liepājas” galvenais treneris Tamazs Pertija.

• ”Daugavpils” centieni atspēlēties bija nesekmīgi līdz pat 90. minūtei, kad uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts soda sitiens. To izpildīja Valerijs Lizunovs, taču sitiens nesasniedza mērķi arī šoreiz. Lieliski vārtos darbojās Krišjānis Zviedris, kurš palīdzēja savai komandai nosargāt trīs punktus.

• Šī bija trešā savstarpējā spēlē abām komandām šajā sezonā. Aprīlī liepājnieki sagrāva ”Daugavpili” ar 5:1, bet maijā triumfēja ar 4:0.

• ”Liepāja” ar šo panākumu atgriežas uz panākumu takas un nostabilizējas ceturtajā pozīcijā. Iepriekšējās piecās spēlēs klubs izcīnīja tikai vienu uzvaru, kamēr trīs spēles noslēdzās neizšķirti, bet viena zaudējot.

• ”Daugavpils” tikmēr piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas. Klubs gan saglabā sesto vietu turnīra tabulā.

”Liepāja” – ”Daugavpils” 2:1(1:1)
Vārti: Dodo 23′ (SS), 60′ – Janki 14′
Brīdinājumi: Pertija, Santušs, Kārkliņš – Kvaratshelija
Liepāja: Zviedris – Santušs, Grjaznovs (Deliu 46′), Kapuns (Belakovičs 46′, Hreļjičs 90+3′), Karašausks (Makendā 58′), Marta, Strumija, Villela (Tarasovs 80′), Savaļnieks, Kārkliņš, Dodo
Daugavpils: Kurakins – Litvinskis, Kvaratshelija (Gonzaless 78′), Janki, Martiness (Bezarašvili 64′), Krjauklis, Lizunovs, Iļjins, Dele, Aizups, Mikšto (Afanasjevs 78′)
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

autors : sportacentrs.com

Foto : fkliepaja.lv