“Optibet” Latvijas futbola virslīgas 21. kārtas pārceltajā spēlē smagu uzvaru izcīnījusi “Liepāja”, kas izbraukumā atspēlēja divu vārtu deficītu un galotnē tomēr nospieda Jūrmalas “Spartaku” (3:2), tabulā pakāpjoties uz pagaidu trešo pozīciju.

• Pirmā puslaika vidū vadību ieguva “Spartaks”, kad pēc Kvadvo Asamoā piespēles no vārtu priekšas iesita jūrmalnieku liepājnieks Markuss Alpēns (1:0).

• 18 gadus vecajam spēlētājam tie bija pirmie vārti Virslīgas karjerā, bet “Spartaks” pret liepājniekiem pārtrauca 412 minūšu ilgu sauso sēriju.

• Pēc pirmā puslaika Tamazs Pertija veica vienu spēlētāju maiņu un nomainīja arī shēmu, no 4-3-1-2 pārejot uz 4-3-3, taču arī otrā puslaika sākumā dominēja Kvadvo Asamoā. Pirmajā epizodē pēc lieliska reida Krišjāni Zviedri pārspēt neizdevās, toties dažas minūtes vēlāk ganietis iesita no septiņiem metriem (2:0).

• “Liepāja” itin drīz atjaunoja vienu vārtu deficītu, un to 56. minūtē paveica bijušais “Spartaka” līderis Nemaņa Belakovičs, pēc Gotjē Mankendā piespēles trāpot tālajā stūrī (1:2). Belakovičs pirmos vārtus Virslīgā trīs mēnešos nosvinēja ar sprintu pāri visam laukumam un emociju izlādēšanu pie…”Spartaka” līdzjutējiem.

• Kurzemnieki turpināja spiest un puslaika vidū pelnīti atjaunoja līdzsvaru, bet to paveica ar apšaubāmu pendeli – Raivim Skrebelam tika pamanīta spēle ar roku, bet no 11 metriem pārliecinoši sita Dodo, vārtus gūdams ceturtajā mačā pēc kārtas (2:2).

• “Liepāja” turpinājumā neizmantoja pat sešas iespējas (četrreiz glāba Dāvis Veisbuks), “Spartaks” atbildēja ar diviem trāpījumiem pa vārtu konstrukciju, tomēr 90. minūtē “Liepāja” otrajā stāvā nospieda (pārleca) mājiniekus – pēc Roberta Savaļnieka kārtājās piespēles par varoni kļuva uzmainītais bosniešu aizsarg Kenans Hreļičs (3:2).

• “Liepājai” nepalīdzēja diskvalificētie Krišs Kārkliņš un Aleksejs Grjaznovs un savainotais Martins Marta, bet jūrmalniekiem nebija viena no uzbrukuma līderiem Leu Gaušu. Komandas jau pametuši pieredzējušie Mārcis Ošs un Artūrs Karašausks.

Spartaks – Liepāja 2:3 (1:0).
Vārti: Alpēns 28′, Asamoā 51′ – Belakovičs 56′, Dodo 65′ (11m), Hreļičs 90′.
Brīdinājumi: Alpēns – Strumija, Tarasovs.
Spartaks: Veisbuks – Solovjovs, Kramēns, Terehovs, Skrebels – Alpēns, Patijčuks (Zamullo 55′), Laizāns – Zehovs, Ostapenko, Asamoā.
Liepāja : Zviedris – Mankendā, Migels, Tarasovs, Savaļnieks – Strumija, Kapuns (Hreļičs 84′), Deliu (Radovičs 46′) – Villela – Dodo, Belakovičs.
Galvenais tiesnesis: Jevgēnijs Vasjukovs.

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv