“Optibet” futbola Virslīgas 26. spēļu kārtas noslēdzās ar Andreja Iliča realizēto 11 metru soda sitienu, kas RFS izbraukuma spēlē ar 2:1 ļāva pārspēt “Liepājas” futbolistus.

• Liepājnieku pamatsastāvā nebija neviena no trīs futbolistiem, kas starpsezonā no čempiones RFS pārgāja uz Kurzemes komandu. Roberts Savaļnieks spēlē nepiedalījās slimības dēļ. Leonels Strumija izlaida spēli sakrāto brīdinājumu dēļ. Savukārt Lukass Villela spēli noraudzījās no soliņa.

 

• “Liepāja” spēles pirmajā pusstundā biežāk veidoja bīstamas situācijas soda laukuma tuvumā. Izcila iespēja bija Krišam Kārkliņam, kurš pēc Dodo piespēles nonāca pie bumbas RFS soda laukuma vidū. Labās malas aizsarga pozīcijā spēlējošajam Kārkliņam bija ļoti daudz brīvas vietas, kur raidīt bumbu, tomēr spēles apaļais priekšmets lidoja augstu pāri vārtu pārliktnim.

• Lai cik labas iespējas gūt vārtus bija liepājniekiem, tomēr ar spēles pirmo precīzo sitienu 32. minūtē izcēlās RFS. Kurzemnieku aizsargi nesadalīja spēlētājus un pēc Tomaša Šimkoviča centrējuma bumbu vārtos ar galvu raidīja Andrejs Iličs – 1:0. Serbs ar šiem vārtiem lika punktu savai divus ar pusi mēnešus garajai sausajai sērijai Virslīgā. Iepriekšējo reizi Iličs vārtus guva tieši pret “Liepāju” 17. spēļu kārtā.

• Pirmā puslaika izskaņā RFS bija labākas iespējas gūt savus otros vārtus nekā “Liepājai” tikt pie izlīdzinājuma. Lietainajā stadionā “Daugava” komandas puslaika atpūtā devās pie vienu vārtu starpības.

• Otrā spēles daļa iesākās ar jautru futbolu, abām komandām veicot pustālos sitienus, kas gan bumbu vārtu tīklā nenogādāja. Vladislava Sorokina sistā bumba palidoja garām Krišjāņa Zviedra citoksnim, bet Nemaņas Belakoviča mēģinājumu izdevās aizkavēt vienam no aizsargiem, bloķējot serba sisto bumbu.

• 57. minūtē izcilu iespēju dubultot savu šajā spēlē gūto vārtu skaitu neizmantoja Iličs. Uzbrucējam izdevās apskriet aizsargus un tikt līdz sitiena pozīcijai soda laukumā, tomēr bumba aizlidoja garām vārtu stabam.

• Nepilnas divdesmit minūtes pirms pamatlaika beigām savu iespēju izmantoja “Liepāja”. Krišam Kārkliņam ceļot bumbu no stūra karodziņa, pie tuvā staba ar galvu nospēlēja Inasiu Migels, raidot spēles galveno priekšmetu Pāvela Šteinbora vārtos un panākot izlīdzinājumu – 1:1.

• 84. minūtē Vladislavu Sorokinu savas komandas soda laukumā gar zemi norāva Nemaņa Belakovičs, nopelnot uz Zviedra vārtiem pendeli. Lai gan laukumā bija arī Petrs Marešs, tomēr 11 metru soda sitienu izpildīja Iličs. Zviedris aizsniedzās līdz bumbai, taču ne pietiekami, lai neļautu tai iespurgt vārtos. RFS priekšā ar 2:1.

• Tamazs Pertija spēles gaitā nevienu pašu maiņu neveica un viņa komanda pēdējās minūtēs pie iespējas izglābt punktu netika. Tādējādi RFS ar 56 punktiem tabulā ir viena panākuma attālumā no “Riga”, bet liepājniekus Viktora Moroza komanda apsteidz par sešiem punktiem.

“Liepāja” – RFS 1:2 (0:1)
Vārti: Migels 72′ – Iličs 32′, 85′ (11m)
Brīdinājumi: Radovičs, Hreļičs, Kapuns, Dodo – Džata, Šimkovičs, Frīzenbihlers
Liepāja: Zviedris – Radovičs, Migels, Hreļičs, Kārkliņš – Belakovičs, Kapuns, Grjaznovs, Tīdenbergs – Dodo, Soladio.
RFS: Šteinbors – Marešs, Stuglis, Jagodinskis, Sorokins – Džata, Frīzenbihlers (Lipuščeks 83′), Paničs – Bils (Emersons 59′), Iličs, Šimkovičs (Rakels 86′).
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv