Latvijas futbola klubs “Liepāja” pavēstījis par līguma pagarināšanu ar brazīliešu uzbrucēju Dodo, kuram oktobrī apritēja 35 gadi un kurš trešo sezonu pēc kārtas ir komandas labākais vārtu guvējs.

Komandas galvenais treneris Tamazs Pertija kluba sociālajos tīklos pauda, ka tieši viņš iniciēja jauna līguma parakstīšanu un ka viņam pirms tam bijusi nopietna saruna ar brazīlieti. Pertija uzsver, ka šāds solis apliecina, ka “Liepājas” klubā pasē neskatās un nenoraksta veterānu, kurš turpina būt ļoti noderīgs kā laukumā – ar savu spēlētprasmi, tā arī ārpus laukuma – ar savu jautro komandas gara veicināšanu.

 

Brazīliešu veterāns uz Eiropu pārcēlās 2009. gadā un jau debijas sezonā ar Zagrebas “Dinamo” kļuva par Horvātijas čempionu. Horvātijā viņš 45 spēlēs guva deviņus vārtus, Azerbaidžānas čempionātā 132 spēlēs guva 23 vārtus, pēc tam nedaudz uzspēlēja Brazīlijas B sērijā un Grieķijā, bet līdz posmam Latvijā viņam bija pauze no profesionālā futbola. Dodo jau bija pievienojies citam Latvijas klubam “Riga”, tomēr pirmajā komandā tā arī nedebitēja. Dodo var spēlēt gan uzbrukuma malās, gan arī smailē.

“Liepāja” ar piecām uzvarām pēc kārtas turpina cīņu par bronzas godalgām un ceļazīmi uz Eirokausiem. Divas kārtas līdz beigām liepājnieki ir ceturtie, par trim punktiem atpaliekot no RFS. Tieši pret RFS svētdien “Liepājai” būs nākamā spēle, tomēr rīdzinieki jau ir garantējuši labāku savstarpējo spēļu bilanci un drīkst atļauties zaudēt. “Liepājai”, lai izrautu trešo vietu, ir obligāti jāuzvar Rīgā un pēc tam mājās pret “Valmieru” jāiegūst vairāk punktu, nekā RFS izcīnīs derbijā pret “Riga”.

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv