“Optibet” Virslīgā futbolā pie otrā neizšķirta pēc kārtas pret lielbudžeta klubu tikusi “Metta”, kas izbraukumā bija arī vadībā un nopelnīja punktu pret “Liepāju” (1:1), kuru nav uzvarējusi desmit mačos pēc kārtas. Iepriekšējā kārtā “Metta” spēlēja 0:0 ar RFS.

• Pirmajā puslaikā ar bumbu daudz vairāk bija “Liepāja”, taču momentu bija ļoti maz un reto iespēju izmantoja “Metta” – Kristofera Rēķa sitienu pēc rikošeta pielaboja Moamets Korreā, gūdams trešos vārtus sezonā (1:0).

• Otro puslaiku “Liepāja” sāka ar divām maiņām, pārkārtošanos un stūra sitienu krusu, un spiediens arī tika realizēts – pēc Eduarda Tīdenberga (astotā?) stūra sitiena ar galvu iesita uzmainītais beļģu aizsargs Anrī Staničs (1:1).

• Kurzemnieki turpināja uzbrukt un pēc cita aizsarga Hliba Hračova sitiena ar galvu norībināja arī vārtu konstrukciju, taču tik masīva spiediena vairs nebija un “Metta” pārtrauca astoņu zaudējumu sēriju Liepājā (0-0-8, vārti 4:22).

• Ieskaitot arī cīņas Rīgā, “Liepāja” studentiem nav zaudējusi 10 spēlēs pēc kārtas (8-2-0, vārti 29:6).

• “Liepāja” Virslīgā nav zaudējusi sešos mačos pēc kārtas (4-2-0, vārti 15:6), bet “Metta” nav uzvarējusi piecos mačos pēc kārtas (0-2-3, vārti 2:8), taču arī nopelnījusi divus neizšķirtus pēc kārtas.

• Pēc trīs nedēļu pauzes “Metta” pamatsastāvā atgriezās savainojumu ārstējušais Vladislavs Fjodorovs, bet jau trešo maču pēc kārtas rīdzinieku vārtus sargāja 19 gadus vecais Ņikita Parfjonovs.

• Sezonas pirmās kārtas spēle Hanzas vidusskolā starp šīm komandām tika pārcelta sniegputeņa dēļ.

Liepāja – Metta 1:1 (0:1).
Vārti: Staničs 57′ – Korreā 38′.
Brīdinājumi: Dodo – Ruhadze, Sovs.
Liepāja: Lazarevs – Krautmanis (Staničs 46′), Māte, Hračovs, Tīdenbergs – Grjaznovs, Kucija – Makandžuola (Nordanuss 82′), Kļuškins (Isā 46′), Mankendā – Dodo.
Metta: Parfjonovs – Ruhadze, Uldriķis, Vientiess, Fjodorovs – Vapne, Sovs – Korreā, Rēķis (Čiņajevs 65′), Šibass (Vasiļevskis 79′) – Puzirevskis.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs.

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv