Uz pagaidu trešo pozīciju “Optibet” Virslīgā futbolā pakāpusies “Liepāja”, kas ielaida agrus vārtus, tomēr Tukumā ar 2:1 revanšējās sāncenšiem par otrā apļa zaudējumu un svinēja pirmo panākumu (neskaitot pendeles) kopš 25. jūnija.

• “Liepāja” ielaida jau 16. spēlē pēc kārtas, taču pārtrauca septiņu neuzvarētu spēļu sēriju (neskaitot pendeles, 0-5-2, tikai viena mājas spēle) un sagādāja tukumniekiem ceturto neveiksmi pēc kārtas (vēl arī 0:6, 0:6, 0:7).

• Spēli aktīvāk sāka tukumnieki, un mājinieki arī guva agrus vārtus – 16. minūtē ar tālsitienu izcēlās Raivis Ķiršs (1:0), kuram tas bija astotais precīzais sitiens sezonā.

• Izlīdzinājuma panākšanai “Liepājai” vajadzēja tikai 10 minūtes – pēc Roberta Meļķa centrējuma Gļebs Kļuškins apsteidza vārtsargu un ar galvu guva ceturtos vārtus sezonā (1:1).

• Piezemējoties pēc vārtu guvuma, Kļuškins gan ar plecu sāpīgi ielidoja vārtu stabā un tika nomainīts pret Jāni Grīnbergu – tieši šie divi spēlētāji pamatsastāvā tika samainīti salīdzinājumā ar vienpadsmitnieku pret “Audu” (1:1).

• Pirmajam puslaikam tika pieliktas četras minūtes, un īsi pirms pārtraukuma liepājnieki arī pārņēma vadību. Dodo panāca bumbu pie gala līnijas un asistēja Mustafam Dio, kurš trāpīja tālajā apakšējā stūrī (2:1) un guva otros vārtus sezonā.

Tukums 2000/Telms – Liepāja 1:2 (1:2).
Vārti: Ķiršs 16′ – Kļuškins 26′, Dio 45’+4.
Brīdinājumi: Samoilovs, Kaušelis, Anmanis, Reingolcs, Krieviņš – Dio, Chovrebašvili.
Tukums 2000/Telms: Orols – Sidorovs, Mihubī, Reingolcs, Grauds – Samoilovs (Krieviņš 67′), Stuglis, Anmanis (Arturs 85′) – Ķiršs, Galajs (Kaušelis 46′), Nagasava (Puzānovs 67′).
Liepāja: Ošs – Mate, Tins, Sanē, Fajs – Kucija (Gilmors 58′), Chovrebašvili (Samurkasovi 58′), Kļuškins (Grīnbergs 29′) – Dio, Dodo (Staničs 89′), Meļķis.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs.

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv