Jau ceturto reizi piecās savstarpējās spēlēs šogad neizšķirtu izspēlēja “Metta” un “Liepāja” (1:1), kas izglāba punktu mazākumā, taču deva iespēju “Valmierai”, uzvarot pārcelto spēli, to apiet Virslīgas tabulā.

• “Metta” vadību ieguva jau 6. minūtē, kad pēc Bruno Meļņa piespēles no soda laukuma vidus sestos vārtus Virslīgas sezonā guva Lūkass Vapne (1:0).

• Drīzumā laba iespēja bija arī Melnim pašam, vēl Dāvim Ošam bija jāglābj pēc Oleksandra Kurceva tālsitiena, bet otrā puslaika vidū pēc Jurija Mates tālsitiena retu reizi glāba arī Jānis Beks.

• “Liepāja” jau 60. minūtē uzbrukumā sūtīja raženo centra aizsargu Anrī Staniču, un tieši viņš 77. minūtē pēc Danilas Patijčuka piespēles izrāva punktu divcīņā pret Normundu Uldriķi – 1:1.

• Jāizceļ, ka “Liepāja” izlīdzinājumu panāca sešas minūtes pēc palikšanas mazākumā, kad otro brīdinājumu nopelnīja centra aizsargs Mams Tins.

• “Metta” atbildēja ar pāreju uz trim centra aizsargiem, bet spiediena vietā “Liepāja” palika mazākumā – 71. minūtē otro brīdinājumu nopelnīja centra aizsargs Mams Tins.

• 82. minūtē tuvu otrajiem vārtiem bija Vapne, bet pēc viņa tālsitiena augšējā stūrī lieliski glāba bijušais “Metta” pamatvārtsargs Ošs.

• “Metta” sestajā spēlē LNK Sporta parkā šosezon beidzot guva vārtus, taču astoņos mačos šā stadiona vēsturē joprojām nav uzvarējusi (0-2-6, vārti 2:23). Hanzas vidusskolā šosezon bilance ir 3-3-3, vārti 13:13.

• Visās savstarpējās spēlēs šosezon vārtus guvušas abas komandas, un tikai viena no tām nebeidzās neizšķirti pamatlaikā (1-4-0, vārti 8:7 “Liepājas” labā).

• Šajā kārtā neuzvarēja neviena no tabulas labāko trijnieka – “Riga” vakar ar 3:5 zaudēja “Jelgavai”, bet RFS šodien ar 0:1 piekāpās Valmierā.

Metta – Liepāja 1:1 (1:0).
Vārti: Vapne 6′ – Staničs 77′.
Noraidījums: Tins 71′.
Brīdinājumi: Fjodorovs, Ruhadze – Tins, Ošs.
Metta: Beks – Ruhadze (Vasiļevskis 87′), Uldriķis, Vientiess, Fjodorovs – Vapne, Čiņajevs – Kurcevs (Keršis 68′), Melnis, Šibass (Kirkils 68′) – Puzirevskis.
Liepāja: Ošs – Mate (Kļuškins 78′), Tins, Sanē, Fajs – Kucija (Anans 60′), Grjaznovs, Chovrebašvili (Samurkasovi 28′, Gilmors 60′) – Patijčuks – Dio, Nordanuss (Staničs 60′).
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis.

autors : sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv